Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:48, 15. 2. 2022.

| Servisne informacije

Praznična dežurstva na jugu u dane državnog praznika

Autor:M. D, Lj. M. Izvor:Južne vesti
apoteka
Neradni dani u utorak i sredu, 15. i 16. februar; Foto: Vanja Keser

Zbog obeleležavanja Dana državnosti 15. i 16. februar su neradni dani u Srbiji, pa su ta dva dana organizovana dežurstva u domovima zdravlja i apotekama, a besplatan parking očekuju Nišlije, Prokupčane, Vranjance, Leskovčane i stanovnike drugih gradova na jugu.

Tokom predstojećeg praznika, Dom zdravlja, Bolnica i Parking servis u Prokuplju radiće po sistemu prazničnih dežurstava, dok će Apoteka raditi u vremenu predviđenom kao i svakog radnog dana.

U okviru Doma zdravlja će dežurati Služba opšte medicine od 7 do 19 sati, a u tom periodu će raditi i Pedijatrija.

Hitna služba te ustanove radiće uobičajeno, 24 sata, a kovid ambulanta od 7 do 20 sati.

U Opštoj bolnici “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

Parking služba u Prokuplju neće raditi tokom praznika.

Apoteka u Prokuplju, Blacu, Kuršumliji i Žitorađi radiće kao i svakog radnog dana, a Gradska apoteka u centru Prokuplja biće otvorena od 7 do 22 sata.


Nedeljni red vožnje u Nišu

Lekari Doma zdravlja u Nišu će dežurati za pacijente na više lokacija naredna dva dana.

Punktovi za vakcinaciju građana protiv korona virusa dostupni su u centralnom objektu na ulazu 1 od 7 do 20 sati, a tu će se pružati usluge i pacijentima kojim nemaju simptome kovida, dok će se levo od glavnog ulaza, od 7 do 22 sata pružati usluge pacijentima sa simptomima kovida.

Zdravstvena stanica "Duvanište" (Crvena zona), radi kao Kovid ambulanta u Ulici Majakovskog 66. Radno vreme je od 7 do 22 časova. Zdravstvena ambulanta "Čair (Crvena zona), radi kao Kovid ambulanta u Ulici Zetskoj broj 2 i prima pacijente sumnjive na kovid infekciju. Radio vreme je od 7 do 22h. Zdravstvena stanica “Branko Bjegović” radi kao kovid ambulanta u Ulici Inženjera Birviša i prima pacijente sumnjive na kovid - navode iz Doma zdravlja.

Radiće i infuzioni punkt u zdravstvenoj stanici "Nikola Tesla" za sve pacijente koji nemaju simptome kovid infekcije, a kojima je potrebna infuziona terapija, takođe od 7 do 20 sati.

Ulaz broj 2 u centralnom objektu je za decu sa simtomima kovida i radiće do 22 sata, a ulaz 3 za ostalu decu i biće otvoren do 20 sati.

Služba za laboratorijsku dijagnostiku takođe dežura tokom praznika - od 7 do 14 sati na ulazu 1.

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu - Dežurstvo je organizovano u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u period od 07:00-20:00 časova i od 20:00-07:00 časova - dodaju iz Doma zdravlja.

Od apoteka u Nišu neprestano će raditi dežurna “Ćele kula”.

Od 8:30 do 16:30 sati građani će lekove moći da nabave i u apotekama “Čegar”, “14. oktobar”, “Mediana” i “Zdravlje”, dok će apoteka “Durlan plus” raditi od 7:30 do 18 sati, a ogranak apoteke “Duvanište” do 21:30 sati.

Ogranak apoteke “Branko Bjegović” se otvara u 9:30 i radiće do 17:30 sati.

Od 8 do 15 sati dežuraće i apoteke “Doljevac” u Doljevcu, “Dr Milenko Hadžić” u Svrljigu i “Zdravlje Ražanj” u Ražnju. Apoteka “Arnika” u Aleksincu biće otvorena sat vremena duže.

Parking u Nišu se neće naplaćivati, a autobusi će voziti po nedeljnom redu vožnje.


Dežurstva u vranjskom i leskovačkom Domu zdravlja

U utorak i sredu će od 8 do 18 sati raditi samo dežurne službe u vranjskom Domu zdravlja: Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za zdravstvenu zaštitu radnika, Služba za zdravstvenu zaštitu dece školskog uzrasta, Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, Služba za kućno lečenje i negu i Stomatološka služba.

Hitina pomoć će raditi neprestano.

Kada je reč o kovid ambulantama, u ATD-u će biti otvorena od 7 do 20 sati, u dečijem i školskom dispanzeru od 8 do 18 sati, dok će glavni vakcinalni punkt biti otvoren od 10 do 16 sati.

Laboratorija u Domu zdravlja radiće od 8 do 14 sati, a u Opštoj bolnici će se raditi 24 sata bez prekida.

U leskovačkom Domu zdravlja će dežurati Služba za zdravstvenu zaštitu odrslih, Služba za zdravstvenu zaštitu dece, kao i Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu, u vremenu od 7 do 20 sati.

U tom periodu će biti otvorene i zdravstvene stanice u Brestovcu i Manojlovcu, dok će ambulante u Pečenjevcu i Guberevcu raditi do 14 sati.

Kovid ambulanta u Ulici Branislava Nušića će biti otvorena do 22 sata.

Po sistemu dežurstava će raditi i ogranci domova zdravlja u Grdelici i Vučju.

U danima praznika, parkiranje se neće kontrolisati i naplaćivati ni u Vranju i Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: