Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:39, 1. 5. 2020.

| Servisne informacije

Praznična dežurstva za prvomajske praznike

Autor:J.V.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja niš, vanja keser
Neradni 1. i 2. maj; foto: V. K.

Ove godine usled vanrednog stanja prvomajski praznici obeležiće se drugačije, a neradni dani su petak 1. maj, kada je na snazi policijski čas i subota 2. maj. Na jugu Srbije dežurne će biti apoteke i zdravstvene ustanove.

Tokom prvomajskih praznika centralni objekat niškog Doma zdravlja primaće odrasle i decu od 7 do 20 sati, a ulaz 1 namenjen je odraslim pacijentima sa respiratornim problemima i povišenom temperaturom, dok je ulaz 2 namenjen deci.

Lekari i u Zdravstvenoj stanici “Duvanište” dežuraće 1. i 2. maja od 7 do 18 sati, dok će stanica “Čair” oba dana vršiti retestiranje na kovid od 7 do 18 sati.

Služba kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja na punktu u Rajićevoj ulici radiće od 7 do 14:30, a sestre će biti na terenu od 7 do 18 sati.

Stomatološka služba u Domu zdravlja neće prestajati sa radom, a pacijenti zaraženi virusom korona moći će tokom oba dana prvomajskih praznika da posete zubara od 7 do 12:30.

Što se apoteka tiče, u petak, 1. maja i dan kasnije, dežuraće apoteka "Ćele Kula" u Nišu. U nedelju će ona biti jedina koja radi, a u subotu će joj se pridružiti i apoteka "Duran plus" u Nišu od 8 do 15 sati, ali i one u Svrljigu, Ražnju, Aleksincu i Doljevcu koje će raditi od 8 do 14 sati.


Praznična dežurstva i u Prokuplju

Zbog predstojećeg prvomajskog praznika, Apoteka, Bolnica i Dom zdravlja u Prokuplju radiće po sistemu prazničnih dežurstava.

U Domu zdravlja u Prokuplju, u petak, subotu i nedelju od 07 do 18 sati dežuraće služba Medicine rada, a na dečijem odeljenju dežuraće služba. Iz Doma zdravlja podsećaju da će Hitna služba ove ustanove raditi uobičajno, 24 sata, kao i novootvorena kovid ambulanta.

Apoteka Prokuplje u svojim objektima u Prikuplju, Blacu i Kuršumliji radiće od 07 do 18 sati, dok će objekat u Žitorađi biti otvoren od 7 do 15.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.


Lekari u Leskovcu biće dežurni od 1. do 3. maja, kada će se proslavljati praznik rada.

Zdravstvena ambulanta broj 4 u Ulici Svetozara Markovića 116 u Leskovcu radiće od 7 do 18 sati. Zdravstvene stanice u Brestovcu, Manojlovcu, Pečenjevcu, Guberevcu radiće od 7 do 14 sati.

Kovid ambulanta u Ulici Branislava Nušića 17, za vreme praznovanja Uskrsa radiće od 7 do 22 sata.

Hitna će dežurati non-stop, a Dečiji dispanzer u Mlinskoj ulici radiće od 7 do 18, dok će ulaz sportske medicine biti otvoren od 18 do 7 ujutru.

Stomatolozi će raditi od 7 do 18 sati u petak, 1. maja, dok u subotu i nedelju ova služba neće raditi.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici - Hitna pomoć radiće non-stop, dečje odeljenje radiće od 7 do 14 sati. U Predjanu će lekari dežurati od 7 do 14 sati, a u istom periodu raditi i lekari u ambulanti u Velikoj Grabovnici.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju - dečije odeljenje radiće od 7 do 14 sati, hitna će dežurati non-stop, dok će Odeljenje kućne nege raditi od 7 do 14 sati.


Skraćeno radno vreme u Vranju i u Pirotu

Apoteka Vranje organizovaće svoj rad shodno merama Vlade Srbije za predstojeći 1. maj i dane vikenda.

U petak, 1.maja, biće organizovana dežurstva u objektu na šetalištu i to u intervalu od 10 do 14 sati i popodne, od 17 do 21 sat. U subotu i nedelju rad će biti organizovan kao i svakog radnog dana od 7 do 18 sati, a za hitne slučajeve apoteka na šetalištu će dežurati od 18 do 23 sata.

Za vreme praznika, radiće samo dežurne službe u Domu zdravlja Vranje, od 7 do 18 sati.

Hitna pomoć radiće 24 časa. Kovid ambulanta u ATD radi za vreme praznika od 7 do 22 sati, kao i ona u dečijem i školskom dispanzeru, ali će do jutra biti u pripravnosti.

Za vreme praznika služba Doma zdravlja za zaštitu odraslih u Pirotu radiće od 7 do 19 sati, kao i službe za zaštitu predškolske i školske dece. Hitna pomoć će dežurati celog dana, dok će stomatolozi raditi od od 7 do 17 sati

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    18:00 // 1. 5. 2020.

    sigurno je dežurna najbolja šeste doma zdravlja Violeta Sibinović Saitovic

  • Vikend radno vreme

    14:26 // 1. 5. 2020.

    I u normalno doba, lekari i zdravstveno osoblje ne rade duže od 5-6 sati dnevno, a primaju platu za 40 časovnu radnu nedelju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: