Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 6. 1. 2018.

| Servisne informacije

Praznično radno vreme na Božić u gradovima na jugu Srbije

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
490x370-dom-zdravlja
Samo Dom zdravlja i apoteka "Ćele-kula" rade neizmenjeno; foto: Vanja Keser

Uprkos izmenjenom radnom vremenu različitih medicinskih službi, Nišlije će na većinu usluga moći da računaju na Božić. Parking će biti besplatan, a autobusi će na Badnje veče voziti do 20 sati.

Tokom praznika od 7 do 20 sati radiće: lekari opšte prakse i za decu i za odrasle u glavnom objektu niškog Dom zdravlja, Infuzioni punkt u Zdravstvenoj stanici Čair, sestre na terenu iz Službe kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja, te telefonsko Savetovalište patronažne službe.

Sa druge strane, od 7 do 14 sati biće otvorena laboratorija i sestre na terenu patronažne službe, dok će od 7:30 do 14:30 raditi Punkt u Rajićevoj ulici na poslovima kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja.

Što se tiče apoteka, bez prestanka će raditi Ćele kula, dok će Čegar biti otvoren od 8 do 15 sati.

U zavisnosti od linije, gradski autobusi u Nišu prestajaće da rade oko 20 sati, a detaljan plan isključenja možete pogledati ovde.


U Leskovcu zatvorene pošte i ustanove kulture

Na Božić većina ustanova neće raditi, a tu spadaju Pošta, Uslužni centar u Leskovcu, kao i Biblioteka i Leskovački kulturni centar.

Parking se neće naplaćivati.

Opšta bolnica radiće po ustaljenom režimu rada, osim specijalističkih službi koje se nalaze u prostorijama Doma zdravlja.

Što se tiče Doma zdravlja u Leskovcu, služba Opšte medicine u zdravstvenoj ambulanti 4 u Ulici Svetozara Markovića radiće u periodu od 7 do 20 sati, kada će pacijente primati i Dečiji dispanzer.

Hitna pomoć i stomatološko odeljenje dežuraće tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama Hitne pomoći, dok će ambulanta u Velikoj Grabovnici raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.


U Vranju po lekove od 7:30 do ponoći

Na Božić 7. januara, u Domu zdravlja radiće samo dežurne službe od 7 do 19 sati, jedino će stomatolozi raditi samo prepodne. Hitna pomoć će raditi 24 sata, dok će dežurna apoteka Zdravlje 1 u centru Vranja biti otvorena od 7:30 do ponoći.

Gradski i međugradski saobraćaj odvijaće se po prazničnom redu vožnje.

Elektrodistribucji se eventualne havarije mogu prijaviti na telefon 431-961, a po principu dežurstava radiće se i u gradskom Vodovodu.

Što se parkiranja tiče, ono će biti besplatno za dane praznika, osim u garaži kod hotela Vranje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: