Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:23, 22. 4. 2022.

| Servisne informacije

Praznično radno vreme na jugu Srbije od petka do ponedeljka

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Apoteka Vranje
Besplatan parking, dežurstva u apotekama i dmdomovima zdravlja; Ilustracija, foto: M. D. /JV

Besplatan parking, dežurstva u apotekama i domovima zdravlja, nedeljni red vožnje, očekuju građane juga tokom uskršnjih praznika 22, 23, 24. i 25. aprila.

Za vreme praznika rad u Zdravstvenom centru Vranje biće organizovan po sistemu dežurstva od 8 do 18 sati

U tom periodu radiće službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, radnika, dece školskog uzrasta, predškolske dece, za kućno lečenje i negu i stomatološka služba.

Služba hitne medicinske pomoći radiće 24 sata.

Kada je reč o kovid ambulantama, ona u ATD-u će raditi od 7 do 20 sati, a u dečijem i školskom dispanzeru od 8 do 18 sati.

Laboratorija u Domu zdravlja će raditi od 8 do 14 sati, a glavni vakcinalni punkt će biti otvoren samo 22. i 23. aprila od 8 do 14 sati.

U Opštoj bolnici je rad organizovan prema rasporedu u režimu dežurstava i radiće se 24 sata, bez prekida.

Vranjance od petka, 22. aprila, do ponedeljka, 25. aprila očekuje i besplatan parking, a od utorka, 26. aprila kreće naplata i kontrola parkiranja po uobičajenom radnom vremenu i sistemu naplate.

Lekarske službe će tokom uskršnjih i prvomajskih praznika dežurati i u Leskovcu, a Leskovačni će na pregled moći da odu u zdravstvenu ambulantu u Ulici Svetozara Markovića, gde će služba Opšte medicine dežurati od 7 do 20 sati. U istom periodu pacijent će primati i Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu, dok će Služba kućnog lečenja i nega raditi do 19 sati.

Hitna pomoć i Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece će dežurati celog dana, dok će zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici će raditi non-stop u prostorijama Hitne pomoći, a Odeljenje za zdravstvenu zaštitu dece, zdravstvena stanica u Predejanu i Velikoj Grabovnici dežurati od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.


Vakcinalni punkt u niškom Domu zdravlja ne radi tokom praznika

Što se apoteka tiče, u petak, 22. aprila će neprestano dežurati “Ćele kula” u Nišu. Apoteke “Čegar”, “Zdravlje”, “14. oktobar”, “Mediana”, “Niška banja”, “Zdravlje” u Ražnju, “Arnika” u Aleksincu i “Dr Milenko Hadžić” u Svrljigu će dežurati od 8 do 16 sati.

Apoteka “Durlan plus” u Nišu će biti otvorena od 8 do 20 sati, “Duvanište” od 8:30 do 16:30 sati, “Doljevac” u Doljevcu od 7 do 15 sati, apoteka u Malolištu do 14:30, a u Merošini do 14 sati.

Apoteke “Ćele kula”, “Durlan plus”, “Čegar”, “Duvanište”, “Arnika”, “Dr Milenko Hadžić” i “Doljevac” će u istom periodu raditi i 23. i 25. aprila, dok će u nedelju, za Uskrs, dežurati samo “Ćele kula” non-stop i apoteka u Duvaništu od 9 do 17 sati.

Tokom praznika će pacijente sa simptomima kovida primati kovid ambulanta “Duvanište” u Ulici Majakovskog od 7 do 17 sati, dok će ostali na pregled moći u centralnom objektu Doma zdravlja, na prvom ulazu, od 7 do 20 sati. Laboratorijska dijagnostika će biti moguća do 14 sati.

U tom periodu radiće i infizioni punkt u zdravstvenoj stanici “Čair”.

Drugi ulaz Doma zdravlja namenjen je deci sa simptomima kovida, treći ostaloj deci, a radno vreme je takođe od 7 do 20 sati.

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu će dežurati u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć od 7 do 20 sati i od 20 do 7 sati, a Služba za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje u periodu od 7:30 do 14:30 sati u centralnom objektu Doma zdravlja u ordinaciji br. 59.

Rad na terenu je organizovan u periodu od 7 do 14 sati.

Vakcinalni punkt u niškom Domu zdravlja neće raditi od 22. do 25. aprila, a testiranje na lični zahtev u preventivnom centru Doma zdravlja radiće se od 7 do 13:30 sati.


U Prokuplju dežurni lekari i apoteke

Tokom uskršnjih praznika, Apoteka Prokuplje, Dom zdravlja i Bolnica u ovom gradu radiće po sistemu prazničnih dežurstava.

U okviru Doma zdravlja u Prokuplju, dežurače služba Opšte medicine 7 do 19 sati.

Pedijatrija će raditi svakog dana od 7 do 19, a iz Doma zdravlja podsećaju da će Hitna služba ove ustanove raditi uobičajno, 24 časa.

Apoteka Prokuplje će tokom Uskrsa samo u petak raditi do 18 sati, dok će ostalih dana praznika po jedna ustanova u Prokuplju, Blacu, Kuršumliji i Žitorađi raditi svakog dana do 20 sati

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju tokom praznika biće organizovan rad u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

Parkin servis u Prokuplju neće raditi od petka, 22. aprila, do ponedeljka, 25. aprila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    11:28 // 22. 4. 2022.

    Radnici koji su na državni kazan mogu da spoje mali godišnji odmor i to po zakonu. Ovi koji dežuraju, sleduju ih praznične dnevnice, što je dodatni prihod. A ovi nesrećnici koji rade kod privatnika, oni nek im je Bog na pomoć!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: