Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:15, 14. 2. 2020.

| Servisne informacije

Praznično radno vreme na jugu Srbije za Dan državnosti

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
parking
Praznično na jugu Srbije; Ilustracija; foto: arhiva JV

Tokom praznovanja Dana državnosti, u subotu, 15. i ponedeljak, 17. februara u Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu i Prokuplju ustanove kulture neće raditi, dežurni će biti lekari i apotekari, a parking se neće naplaćivati.

Dom zdravlja u Nišu radiće uobičajeno, od 7 do 20 sati, a u istom periodu dežuraće i lekari na infuzionom punktu u zdravstvenoj stanici “Čair”. Medicinske sestre na terenu će biti od 7 do 20 sati, a patronažne od 7 do 14.

Stomatolog će građanima biti dostupan 24 sata u prostorijama Hitne pomoći. Služba za laboratorijsku dijagnostiku radiće od 7 do 14 sati, dok će punkt u Rajićevoj ulici raditi od 7:30 do 14:30 - kažu u Domu zdravlja.

Gradski prevoz saobraćaće po nedeljnom redu vožnje.

Parkiranje kod hale “Čair”, u Ulici 9. Brigade, biće zabranjeno 15. i 16. februara zbog održavanja Kupa Radivoja Koraća.


U Leskovcu dežurna Pošta i besplatan parking

Za dane praznovanja Leskovčani će moći besplatno da koriste parkirališta, a neće raditi ni ustanove kulture, Uslužni centar. Dežurna će biti glavna Pošta u Ulici Svetozara Markovića koja će raditi od 8 do 15 sati.

Opšta bolnica radiće po ustaljenom režimu rada, osim specijalističkih službi koje se nalaze u prostorijama Doma zdravlja i koje neće raditi 15, 16. i 17. februara februara.

Što se tiče Doma zdravlja u Leskovcu, služba Opšte medicine u zdravstvenoj ambulanti 4 u Ulici Svetozara Markovića radiće u periodu od 7 do 20 sati, kada će pacijente primati i Dečiji dispanzer.

Hitna pomoć i stomatološko odeljenje dežuraće tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama Hitne pomoći, dok će ambulanta u Velikoj Grabovnici raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.


Praznično radno vreme i u Prokuplju

U ponedeljak 17. novembra glavna Pošta u centru Prokuplja u Jug Bogdanovoj ulici dežuraće od 08 do 15 sati, a po sistemu prazničnog dežurstva svoje smene prilagodiće i Apoteka Prokuplje, Dom zdravlja i Bolnica.

U nedelju, 16. februara i ponedeljak, 17. februara raditiće Gradska apoteka u centru Prokuplja, od 7 do 21 sati, dok će apoteka Sveti Prokopije na izlazu iz Prokuplja u pravcu Niša dežurati u ponedeljak, 17. februara od 7 do 20 sati.

Apoteke u Kuršumliji i Blaci radiće od 7 do 20 sati.

U okviru Doma zdravlja u Prokuplju, u subotu će službe raditi od 7 do 20 sati, dok će u nedelju i ponedeljak raditi od 7 do 19 časova. U nedelju, 16. Febuara, će pacijenti kojima je lekarska pomoć neophodna, moći da se pregledaju na Medicini rada, dok će u ponedeljak, 17. dežurati Opšta praksa.

Pedijatrija će raditi svakog dana i tokom praznika, kao i Hitna služba ove ustanove koja dežura 24 sata.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.


U Pirotu besplatan parking

Pošte u Pirotu, Babušnici i Beloj Palanci neće raditi tokom praznika, a ona na graničnom prelazu Gradina biće otvorena 24 sata.

U Pirotu će tokom praznika raditi apoteka "Karlo Skacel" u centru grada na Crvenom trgu.

Služba Doma zdravlja za zaštitu odraslih osoba u Pirotu radiće od 7 do 19 sati, a isto radno vreme imaće i službe za zaštitu predškolske i školske dece. Stomatolozi će u Pirotu raditi od 7 do 17 sati, dok će Hitna pomoć dežurati celog dana.

Besplatan parking u ponedeljak biće za sve Piroćance.


U Vranju dežurni lekari

Zbog predstojećih neradnih dana, u vranjskom Domu zdravlja organizovano je dežurstvo, dok će lekari u Bolnici raditi 24 sata.

Radiće samo dežurne službe u Domu zdravlja Vranje, od 7 do 19 sati, i to službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, radnika, dece školskog i predškolskog uzrasta, kao i Služba za kućno lečenje i negu i Stomatološka služba. Laboratorija će za vreme praznika raditi od 7 do 13 sati.

Hitna pomoć radiće bez pauze, a isto radno vreme biće i u Opštoj bolnici koja će raditi 24 sata. Urgentna medicina radiće u novom Hirurškom bloku.

Pošta će u subotu i ponedeljak raditi od 7:30 do 15 sati, a isto radno vreme imaće i vranjska Gradska apoteka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tigroman

    22:36 // 15. 2. 2020.

    Tigar u Babusnici radi a da li ce nam platiti kao praznik,videcemo.

    • Dzamutka

      07:13 // 16. 2. 2020.

      Ko je iz sns-a dobija tapsanje po ramenu i sendvic,ko nije ,sipak ?

    • bivsi ti-rob

      12:18 // 16. 2. 2020.

      Samo cekaj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: