Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:44, 10. 11. 2020.

| Servisne informacije

Praznično radno vreme na jugu Srbije za Dan primirja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja niš, vanja keser
Dežurstva i skraćeno radno vrme za Dan primirja u Prvom svetskom ratu; foto: V. K.

Besplatan prevoz i parking, dežurstva u Domovima zdravlja očekuju stanovnike Niša, Vranja, Prokuplja i drugih gradova u sredu, 11. novembra, kada se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Lekari opšte prakse i za decu i za odrasle u Domu zdravlja radiće od 7 do 20 sati, kao i infuzioni punkt u Zdravstvenoj stanici “Nikola Tesla”, sestre na terenu Službe kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja i telefonsko savetovalište Službe polivalentne patronaže.

Od 7 do 14 sati će raditi sestre na terenu Službe polivalentne patronaže i Služba za laboratorijsku dijagnostiku. Punkt u Rajićevoj ulici Služba kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja radiće od 7:30 do 14:40.

Prostorije Zavoda za hitnu medicinsku pomoć radiće od 7 do 20 sati i od 20 do 7 sati, a kovid ambulante “Duvanište” i “Čair” od 7 do 22 sata.

Od apoteka u Nišu, neprestano će raditi dežurna “Ćele Kula”. Od 8 do 16 sati lekove će građani moći da nabave i u apotekama “Čegar”, “Zdravlje”, “Mediana”, “Niška Banja”,”14. Oktobar” , “Arnika” u Aleksincu. “Doljevac” u Doljevcu će raditi od 8 do 15 sati, kao i “Milenko Hadžić” u Svrljigu. Od 8 do 19 radiće apoteka “Durlan Plus”, a od 7 do 14 “Merošina” u Merošini, a ogranak apoteke “Duvanište” Niš od 10 do 18 sati.

Parking se neće naplaćivati, a autobusi će voziti po nedeljnom redu vožnje.


Dežurstva u vranjskoj Bolnici i Domu zdravlja

Za vreme praznika, u ponedeljak 11. novembra radiće samo dežurne službe u Domu zdravlja Vranje, od 7 do 19 sati: Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za zdravstvenu zaštitu radnika, Služba za zdravstvenu zaštitu dece školskog uzrasta, Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, Služba za kućno lečenje i negu i Stomatološka služba.

Hitna pomoć radiće 24 sata.

Ostala dežurstva u Opštoj bolnici Vranje sprovode se prema rasporedu u režimu dežurstava i radiće se danonoćno, 24 sata za potrebe građana, korisnika zdravstvene zaštite.

Ni u Vranju se parking neće naplaćivati na Dan primirja.


Skraćeno radno vreme u Prokuplju

U prokupačkom Domu zdravlja, tokom sutrašnjeg praznika u periodu od 7 do 19 sati radiće Opšta praksa za odrasle i Odeljenje pedijatrije za decu. Kovid ambulanta pri ovoj ustanovi radiće od 7 do 20, dok će hitna služba kao i svakog dana raditi 24 sata.

Apoteka Prokuplje tokom sutrašnjeg dana imaće dežurstva u dva objekta u Prokuplju, Gradska apoteka će raditi od 7 do 21 dok će apoteka Sveti Prkopije raditi od 7 do 15 sati. Objekti ove ustanove u Kuršumliji i Blacu biće otvoreni od 7 do 20 sati, dok će u Žitorađi raditi od 7 do 15 sati.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    18:43 // 11. 11. 2020.

    a slobodan dan kod ovih stranih robovlasnika nema???....debelo je podmazana ova vlast cim strani i vecina nasih privatnika rade kako i sta hoce.

  • broji li iko koliko ljudi prisustvuje opelu u crkvi na Novom groblju?

    08:47 // 11. 11. 2020.

    Da li svako ko premine kod kuće od temperature, u roku od par dana, nije preminuo zbog Korone? Treba li opelo držati na grobnom mestu ili u Crkvi? Kojom brzinom, ako je samo jedan od prisutnih pozitivan, oni koji prisustvuju opelu u crkvi mogu proširiti virus kolegama, prijatelima? Hoće li Krizni štab postupiti odgovorno i zabraniti održavanje opela u crkvi?

  • Mara

    20:45 // 10. 11. 2020.

    Super

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: