Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 9. 11. 2019.

| Servisne informacije

Praznično radno vreme na jugu Srbije za Dan primirja

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
dom zdravlja Leskovac
Dežurstva i skraćeno radno vreme za Dan primirja u Prvom svetskom ratu, foto: B. Antić

Besplatan parking, dežurstva u domovima zdravlja, skraćeno radno vreme u poštama očekuju stanovnike Niša, Pirota, Prokuplja, Leskovca, Vranja i drugih gradova u ponedeljak, 11. novembra, kada se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Služba Doma zdravlja za zaštitu odraslih osoba u Pirotu radiće od 7 do 19 sati, a isto radno vreme imaće i službe za zaštitu predškolske i školske dece. Stomatolozi će u Pirotu raditi od 7 do 17 sati, dok će Hitna pomoć dežurati celog dana.

U Pirotu će dežurati pošta u Ulici Srpskih vladara koja će raditi od 8 do 15 sati, a ona na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada radiće non-stop. Pošte u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici neće raditi u ponedeljak.


Nedeljni red vožnje u Nišu

Lekari opšte prkse i za decu i za odrasle u Domu zdravlja radiće od 7 do 20 sati, kao i infuzioni punkt u Zdravstvenoj stanici “Čair”, sestre na terenu Službe kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja i telefonsko savetovalište Službe polivalentne patronaže.

Od 7 do 14 sati će raditi sestre na terenu Službe polivalentne patronaže i Služba za laboratorijsku dijagnostiku. Punkt u Rajićevoj ulici Služba kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja radiće od 7:30 do 14:40.

Od apoteka u Nišu, neprestano će raditi dežurna “Ćele Kula”. Od 8 do 15 sati lekove će građani moći da nabave i u apotekama “Čegar”, “Zdravlje”, “Mediana”, “Niška Banja”, “Arnika” u Aleksincu, “Doljevac” u Doljevcu i “Milenko Hadžić” u Svrljigu. Od 7:30 do 14:30 radiće apoteka “Durlan Plus”, a od 7 do 14 “Merošina” u Merošini.

Parking se neće naplaćivati, a autobusi će voziti po nedeljnom redu vožnje.

Radiće pošte u Ulici Vožda Karađorđa 13 i u Ulici Dimitrija Tucovića 26, od 8 do 15 sati.


Besplatan parking u Leskovcu

Za dan primirja, 11. novembra u Leskovcu neće raditi ustanove kulture, pošte, Parking servis, dok će lekari biti dežurni.

Parking se neće naplaćivati u ponedeljak, a dežurna će biti Glavna pošta u Leskovcu, koja će raditi od 7 do 15 sati.

Opšta bolnica radiće po ustaljenom režimu rada, osim specijalističkih službi koje se nalaze u prostorijama Doma zdravlja.

Leskovčani će na pregled moći da odu u zdravstvenu ambulantu 4 u Ulici Svetozara Markovića, gde će služba Opšte medicine dežurati od 7 do 20 sati. U istom periodu, pacijente će primati i Dečiji dispanzer. Služba kućnog lečenja radiće od 7 do 19 sati.

Hitna pomoć i stomatološko odeljenje dežuraće tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama Hitne pomoći, dok će ambulante u Predejanu i Velikoj Grabovnici raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.


Dežurstva u vranjskoj Bolnici i Domu zdravlja

Za vreme praznika, u ponedeljak 11. novembra radiće samo dežurne službe u Domu zdravlja Vranje, od 7 do 19 sati: Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za zdravstvenu zaštitu radnika, Služba za zdravstvenu zaštitu dece školskog uzrasta, Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, Služba za kućno lečenje i negu i Stomatološka služba.

Hitna pomoć radiće 24 sata.

Ostala dežurstva u Opštoj bolnici Vranje sprovode se prema rasporedu u režimu dežurstava i radiće se danonoćno, 24 sata za potrebe građana, korisnika zdravstvene zaštite.


Skraćeno radno vreme u Prokuplju

Na Dan primirja glavna Pošta u centru Prokuplja u Jug Bogdanovoj ulici dežuraće od 8 do 15 sati, a po sistemu prazničnog dežurstva svoje smene prilagodiće prokupačka Apoteka, Dom zdravlja i Bolnica.

Gradska apoteka u centru Prokuplja, apoteka "Sveti Prokopije" na izlazu iz Prokuplja u pravcu Niša, "Zdravlje" u Kuršumliji i apoteka u Blacu radiće od 7 do 20 sati.

Apoteka u Žitorađi u vreme državnog praznika, biće otvorena od 8 do 15 sati.

U okviru Doma zdravlja u Prokuplju, u ponedeljak će dežurati služba Opšte prakse kao i Pedijatrija, koje će raditi od 7 do 19 sati, dok će Hitna služba ove ustanove dežurati 24 sata.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    11:34 // 9. 11. 2019.

    Državni praznik treba da bude neradan dan za sve, a ne samo za one koji su na državnim jaslama.

  • Mara

    10:19 // 9. 11. 2019.

    Samo za državne firmr:)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: