Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:04, 10. 11. 2021.

| Servisne informacije

Praznično radno vreme na jugu za Dan primirja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja niš
Dežurstva i skraćeno radno vreme u četvrtak, 11. novembra; foto: T. R.

Dežurstva u apotekama i domovima zdravlja, skraćeno radno vreme u poštama, kao i besplatan parking očekuju Nišlije, Vranjance, Leskovčane, Prokupčane, Piroćance i stanovnike drugih gradova u četvrtak, 11. novembra, kada se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Dom zdravlja u Prokuplju će raditi od 7 do 19 sati prema režimu rada za državne i verske praznike, pa će dežurati Služba za zaštitu odraslog stanovništva, Služba pedijatrije, Služba za kućno lečenje i negu, Odsek za održavanje higijene i kovid ambulanta po utvrđenom rasporedu, dok će Hitna služba dežurati 24 sata.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

Što se tiče apoteka u Prokuplju i na teritoriji čitave Toplice radiće kao i svakog radnog dana. Gradska Apoteka u centru Prokuplja biće otvorena od 7 do 21 sat.

Glavna Pošta u u Jug Bogdanovoj ulici u četvrtak neće raditi, dok će u petak, 12. novembra raditi kao i svakog radnog dana od 7 do 20 sati.


Dežurstva u vranjskom i leskovačkom Domu zdravlja

Za vreme praznika, u četvrtak, 11. novembra radiće samo dežurne službe u Domu zdravlja Vranja od 8 do 18 sati; Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za zdravstvenu zaštitu radnika, Služba za zdravstvenu zaštitu dece školskog uzrasta, Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, Služba za kućno lečenje i negu i Stomatološka služba.

Hitna pomoć će raditi 24 sata.

Kada je reč o kovid ambulantama, u ATD-u će biti otvorena od 7 do 20 sati, a kovid ambulante u dečijem i školskom dispanzeru od 8 do 18 sati.

Laboratorija će raditi od 8 do 14 sati, a u Opštoj bolnici bolnici će se raditi 24 sata bez prekida.

Glavni vakcinalni punkt će raditi kao i svakog dana - od 8 do 20 sati.

Leskovčani će na pregled moći da odu u zdravstvenu ambulantu 4 u Ulici Svetozara Markovića, gde će služba Opšte medicine dežurati od 7 do 20 sati. Dečiji dispanzer će primati pacijente 24 sata, kao i Služba hitne medicinske pomoći.

Služba kućnog lečenja radiće od 7 do 19 sati, a stomatološko odeljenje od 7 do 20 sati.

Kovid ambulanta u Ulici Branislava Nušića radiće u periodu od 7 do 22 sata.

Zdravstvene stanice u Brestovcu, Manojlovcu, Pečenjevcu i Guberevcu će raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama Hitne pomoći, dok će ambulante u Predejanu i Velikoj Grabovnici raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.


Nedeljni red vožnje u Nišu

Vakcinalni punk u centralnom objektu Doma zdravlja Niš, kao i Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi od 7 do 20 sati.

Kovid ambulante “Duvanište”, “Čair” i “Branko Bjegović” će biti otvorene od 7 do 22 sata, dok će infuzioni punkt u zdravstvenoj stanici “Nikola Tesla” raditi do 20 sati.

Crvena zona Službe za zdravstvenu zaštitu dece niškog Doma zdravlja će biti otvorena od 7 do 22, a ulaz broj 3 je namenjen ostaloj bolesnoj deci i radiće se do 20 sati.

Dežurstvo Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu je 24 sat organizovano u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a timovi lekar-sestra Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje će biti na terenu od 7:30 do 14:30 sati, dok će medicinske sestre i tehničari biti na terenu do 20 sati.

Rad na terenu Službe polivalentne patronaže je organizovan u periodu od 7 do 14 sati.

Od apoteka u Nišu, neprestano će raditi dežurna “Ćele Kula”. Od 8 do 16 sati lekove će građani moći da nabave i u apotekama “Zdravlje”, “Mediana”, “14. Oktobar”, ogranku apoteke “Niška banja” u Niškoj banji, apoteci “Arnika” u Aleksincu, “Doljevac” u Doljevcu, “dr Milenko Hadžić” u Svrljigu, a do 16 sati će raditi i ogranak apoteke “Zdravlje” u Ražnju.

Do 20 sati će raditi “Čegar” i “Durlan Plus” u Nišu, dok će ogranci apoteka “Duvanište” i “Branko Bjegović” raditi do 21:30 sati. Apoteka u Merošini će raditi do 14 sati.

Parking se neće naplaćivati, a autobusi će voziti po nedeljnom redu vožnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ricardo

    08:12 // 11. 11. 2021.

    Боље да је дан примирја опозиције али тешко.

  • Deki

    21:21 // 10. 11. 2021.

    Vidi sutra neradni dan.Nece biti puni kafici kobajagi uposlenim iz opstina, sudova i raznih inspekcija.A i kafane ce ostati kratkih rukava.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: