Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 14. 4. 2023.

| Servisne informacije

Praznično radno vreme u svim gradovima na jugu Srbije

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
dom zdravlja niš
Zdravstvene ustanove na jugu Srbije radiće skraćeno; foto: Lj. J.

Tokom uskršnjih praznika zdravstvene ustanove na jugu Srbije radiće skraćeno, dok će hitne službe dežurati neprestano. U Nišu, Vranju, Leskovcu, Pirotu i Prokuplju parking će biti besplatan, a u Nišu će se primenjivati nedeljni red vožnje u javnom gradskom prevozu.

Neradni dani povodom uskršnjih praznika su petak 14. april, subota 15. april, nedelja 16 april i ponedeljak 17. april. Tih dana Dom zdravlja u Nišu radiće skraćeno i biće otvoren za odrasle i decu koji nemaju simptome kovid infekcije od 7 do 20 sati. U istom terminu radiće i lekari u zdravstvenoj stanici “Čair”.

Kovid ambulanta Duvaniste 1; foto: JV-J. Adamovic Od 7 do 20 sati; foto: JV/J. A. Za one sa simptomima korone radiće kovid ambulanta “Duvanište” od 7 do 20 sati i pedijatrijska kovid ambulanta u Domu zdravlja u istom treminu. Vakcinalni punkt u Domu zdravlja radiće samo u ponedeljak, 17. aprila od 7 do 13:30.

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu organizuje dežurstvo u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u periodu od 7 do 20 sati i od 20 do 7 sati - saopštavaju iz Doma zdravlja.

Timovi lekara i sestara Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje za vreme praznika radiće od 7:30 do 14:30, dok će medicinske sestre i tehničari biti na terenu od 7 do 20 sati.

Služba polivalentne patronaže radiće na terenu u periodu od 07 do 14 sati, telefonsko savetovalište pružaće usluge od 07 do 20 sati - navode iz Doma zdravlja.

Tokom praznika apoteka “Ćele Kula” radiće svakog dana 24 sata, dok će apoteka “Duvanište” raditi svakog dana od 8 do 20 sati, a u nedelju od 9 do 17. Ostale apoteke u nedelju neće raditi, a u petak, subotu i ponedeljak radiće skraćeno.

Parking servis neće kontrolisati i naplaivati parkiranje za vreme praznika, a neće raditi ni Korisnički servis.

Sve javne garaže i posebno parkiralište „Čair“ će tokom praznika raditi po uobičajenom sistemu naplate - navode iz Parking servisa.

autobus Nedeljni red vožnje; foto: JV / Tamara Radovanović Javni gradski prevoz radi redukovano tokom školskog raspusta koji traje do 18. aprila i primenjuje se letnji red vožnje na svim linijama, a za praznike će se primenjivati nedeljni red vožnje.

Objekti Narodnog muzeja neće raditi u petak i nedelju, a u subotu, 15. aprila Logor, Arheološka sala, Ćele kula i Medijana radiće skraćeno - od 9 do 15 sati.

Glavna Pošta u Nišu neće raditi u nedelju, na Uskrs, dok će u petak, subotu i ponedeljak raditi od 8 do 15 sati.


Praznično radno vreme u Vranju

Od Velikog petka zaključno sa drugim danom Uskrsa sve službe Zdravstvenog centra u Vranju radiće po sistemu dežurstva, samo će služba hitne pomoći raditi neprestano.

vranje centar Zdravstvene ustanove dežuraju; foto: M. D. Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, radnika, dece školskog uzrasta, predškolske dece, služba za kućno lečenje i negu i stomatološka služba radiće od 8 do 18 sati.

Kovid ambulanta u ATD-u radi od 7 do 20 sati, kovid ambulanta u dečijem i školskom dispanzeru od 8 do 18 sati, laboratorija u Domu zdravlja radiće od 8 do 14 sati, a opšta bolnica Vranje radiće po sistemu dežurstava 24 sata - navode iz Vranja.

Parkiranje se neće kontrolisati i naplaćivati ni u Vranju, Javno komunalno preduzeće Komrad iznosiće smeće korisnicima svakog dana tokom praznika, a i pijace u Vranju će biti otvorene.


Lekari će tokom uskršnjih praznika dežurati i u Leskovcu i okolini

Leskovačni će na pregled moći da odu u zdravstvenu ambulantu u Ulici Svetozara Markovića, gde će služba Opšte medicine dežurati od 7 do 20 sati. U istom periodu pacijente će primati i Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu, dok će Služba kućnog lečenja i nega raditi do 19 sati.

Leskovac Besplatan parking i za Leskovčane; foto: M. M. Hitna pomoć i Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece dežuraće celog dana, kao i ogranak Doma zdravlja u Grdelici koji će raditi u prostorijama Hitne pomoći.

Zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu radiće od 7 do 14 sati, a Odeljenje za zdravstvenu zaštitu dece, zdravstvena stanica u Predejanu i Velikoj Grabovnici dežurati od 7 do 14 sati. Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno - rekli su iz leskovačkog Doma zdravlja.

Od petka do nedelje, Glavna pošta u Leskovcu neće raditi, a prvi radni dan biće im ponedeljak, 17. april, kada će raditi od 8 do 15 sati.

Besplatan parking tokom raznika važi i za Leskovčane.


I u Pirotskom okrugu praznično

Za vreme praznika, od 14. do 17. aprila, služba Doma zdravlja za zaštitu odraslih u Pirotu - Ambulanta “Pazar”, radiće od 8 do 18 sati, kao i Službe za zaštitu predškolske i školske dece. Hitna pomoć će dežurati celog dana, dok je prijem naloga za Službu za kućnu negu i lečenje od 7 do 7:30.

pirot znak Hitna pomoć će dežurati celog dana; foto: Lj. F. Pošte u Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu neće raditi tokom praznika, dok će Pošta u Ulici Srpskih vladara u Pirotu raditi samo 15. aprila, od 8 do 14 sati. Ona na Graničnom prelazu Gradina radiće 24 sata.

Kao i u svim gradovima na jugu, u Pirotu će parking biti besplatan.


Dežurstva u Prokuplju

Tokom uskršnjih praznika, Apoteka Prokuplje, Dom zdravlja, Bolnica i Parking servis u ovom gradu radiće po sistemu prazničnih dežurstava.

Prokuplje centar Sve ustanove rade po sistemu prazničnih dežurstava; Foto: Lj. M. U okviru Doma zdravlja u Prokuplju, dežurače služba Opšte medicine od 7 do 19 sati. Pedijatrija će raditi svakog dana od 7 do 19, a iz Doma zdravlja podsećaju da će Hitna služba ove ustanove raditi uobičajno, 24 sata.

Apoteka Prokuplje će tokom Uskrsa samo u petak raditi do 18 sati, dok će ostalih dana praznika po jedna ustanova u Prokuplju, Blacu, Kuršumliji i Žitorađi raditi svakog dana do 20 sati.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju tokom praznika biće organizovan rad u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

Parking servis u Prokuplju neće raditi od petka, 14. aprila, do ponedeljka, 17. aprila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Macanlija

    09:29 // 14. 4. 2023.

    Nema vise Prvog Maja, Dana republike,ali zato ima verskih praznika za one koji su najmanje vernici.Drzavni zulumcari i lokalni paraziti ce u Dubaji, Veneviju na kopaonik,a ti Gulijo radi i dan i noc.Na Jutrenje i Bdenije, ne moras da ides.Dovoljna su ti dva jaja sa dodatkom i "uzivaj " u zemlji demokratije i verskih sloboda.I zato glasaj uvek isto,da se nista ne promeni i poremeti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: