Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:51, 15. 8. 2012.

| Servisne informacije

Prijavilo se duplo više popisivača

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-popis-poljoprivrede.jpg
ilustracija; foto: mkgroup.rs

Polovina prijavljenih popisivača poljoprivrede u gradovima i opštinama juga Srbije neće učestvovati u ovogodišnjem popisu, jer su višak.

Svi zainteresovani za popisivače poljoprivrede mogli su da se prijave za ovaj posao u periodu od 10. do 14. avgusta.

U Nišu je bilo pet punktova, a kako je Južnim vestima rečeno u Republičkom zavodu za statistiku ukupno se prijavilo 950 Nišlija, što je ističu u Zavodu duplo više od potrebnog.

Ista je situacija i u ostalim opštinama na jugu zemlje. U Pirotu je bilo 382 zainteresovanih, prijavilo se 372 Aleksinčana, 243 Prokupčana. U Dimitrovgradu ih je bilo 95, Beloj Palanci 93, a u Surdulici 130.

- 19. avgusta biće poznat spisak onih koji će biti pozvani na predtest. Biće pozvan malo veći broj od potrebnog kako bismo imali zamenu za one koji odustanu ili se ne snađu u popisu – kažu u Republičkom zavodu za statistiku.

Prednost pri izboru imaće nezaposleni sa obrazovanjem u poljoprivrednoj struci, oni koji su već učestvovali u popisu stanovništva 2011. godine i drugim statističkim istraživanjima Republičkog zavoda za statistiku u poslednje tri godine.

Petodnevna obuka i testiranje kandidata koji su ušli u uži izbor biće obavljeni u periodu od 17. do 26. septembra 2012. godine na punktovima koje odredi opštinska popisna komisija, nakon čega će se izvršiti finalni izbor popisivača.

Popis poljoprivrede sprovešće se od 1. oktobra do 15. decembra ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: