Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 4. 11. 2018.

| Servisne informacije

Prijemni za Pravosudnu akademiju uz prenos na Jutjubu

Autor:Lj. J.Izvor:Južne vesti
sud
Polaganje počinje u 10 sati; foto: arhiva JV

Kandidati koji u ponedeljak, 5. novembra u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu budu polagali prvi deo prijemnog ispita za upis 9. generacije polaznika Pravosudne akademije radiće to pred kamerama, a svi zainteresovani mogu tok ispita da prate preko Jutjub kanala Akademije.

Prvi od tri dela prijemog ispita je pismeni test i on je zakazan za 5. novembar u sve četiri apelacije - u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

U cilju podizanja transparentnosti rada domaćeg pravosuđa u skladu sa preporukama Venecijanske komisije i odredbi Poglavlja 23, prvi put direktan prenos zainteresovani mogu da prate i preko svog računara ili mobilnog telefona - kaže Nenad Vujić, direktor Akademije.

Rok za prijavu kandidata je istekao 15. oktobra, a ispit će na četiri lokacije polagati 115 kandidata za 31 mesto na Akademiji - u skladu sa odlukama Visokog saveta sudstva za prijem 25 kandidata i Državnog veća tužilaca za prijem 6 kandidata.

Prijemni ispit se sastoji iz tri dela, prvi je pismeni, drugi je test ličnosti, a treći deo se polaže usmeno - dodaje Vujić.

Od 13. novembra počinje usmeni deo prijemnog ispita, a kandidati će na vreme biti obavešteni o rasporedu polaganja pred petočlanom komisijom, koju čine troje sudija i dva tužioca, kažu u Akademiji.

Kao i svake godine, kandidati imaju 60 pitanja koja će raditi sat i po, a posle toga će biti objavljeni rezultati. Direktan prenos biće omogućen i za polaganje usmenog ispita - rekao je direktor Pravosudne akademije.

Pravosudna akademija obezbeđuje dvogodišnju početnu obuku polaznicima koji će kasnije biti birani za sudije i tužioce. Takođe, organizuje dodatne obuke i specijalizacije za sudije i tužioce.

Za kandidate sa boravištem na teritoriji niške apelacije, polaganje je u Višem sudu u ulici Voždova 23. drugi sprat, sala br. 90, a prenos zainteresovani mogu gledati na ovom linku.

Početak ispita je u 10 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Verko

    10:08 // 5. 11. 2018.

    Gledao sam, baš je bilo zanimljivo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: