Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 24. 1. 2017.

| Servisne informacije

Produžen rok za zamenu registarskih tablica

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Još dve godine za zamenu tablica; foto: JV
Tablice

Iako su, prema Pravilniku o registraciji, vozači bili u obavezi da promene tablice do kraja 2017, prikupljanje gomile papira i čekanje u redovima se odlaže za dve godine. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je i da će se, posle ove zamene, izmeniti Pravilnik pa će vlasnici automobila menjati samo oštećene tablice.

Do sada je pravilo bilo da se registracija menja kada prođe 7 godina od izdavanja, a Stefanović je naveo da je planirano da se ta odluka promeni i da se menjaju samo one tablice koje više ne mogu da se koriste.

Osim produženja roka za zamenu tablica, koji je bio predviđen Pravilnikom o registraciji motornih i priključnih vozila usvojenim 2010. godine, donećemo i odluku da se menjanju isključivo registarske oznake koje su oštećene i koje nisu za dalju upotrebu, dok će sve ostale moći da se koriste i nakon isteka do sada predviđenog roka od 7 godina - naglasio je Stefanović.

Ministarstvo je, kaže Stefanović, donelo odluku o produžetku zamene registarskih tablica za dve godine u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca. 

On je kazao i da je odluka iz 2010. godine štetna za vozače i da Ministarstvo zato sada želi da pronađe najpovoljnije rešenje za građane.

Inače, tablica se menja kada je vozilo registrovao u drugom registarskom području, kada se izgubi, ukrade ili uništi i kada usled dotrajalosti ili oštećenja postane neupotrebljiva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran B.

    16:22 // 29. 1. 2017.

    Otimacina samo sada pa necemo vise.Ne mogu ovakvi vladari u EU. Probudite se Srbi.Ovakav harac ni turci nisu nametali,a raja se dizala na ustanke.Ustanite bar na izborima da se skine jaram.

  • Nenad Nesa

    20:24 // 25. 1. 2017.

    Finoca dok ne prodju izbori.Posle sve po starom.Neka mi neko objasni kakve veze ima SUP sa tablicama i registracijom automobila i gde se to u svetu automobili registruju u policiji.

  • Ivan Milovanovic

    22:35 // 24. 1. 2017.

    Znaci iduce godine menjamo saobracajne jer isticu, a za jos godinu dana opet saobracajne jer cemo menjati tablice i broj na njima? Suuper...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: