Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:32, 26. 3. 2018.

| Servisne informacije

Proglašena vanredna situacija u Opštini Palilula

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
poplava
Voda došla do vrata; foto: arhiva (D. Vidojković)

Zbog poplava u naselju 9. Maj kao i zamućene vode za piće u Vukmanovu, Berbatovu, Donjem Vlasu i Gabrovcu proglašeno je vanredno stanje na celoj teritoriji Palilule, saopštava predsednik ove opštine Aleksandar Ždrale. Biće angažovani i vojska i komunalna preduzeća da bi zaštitili zdravlje ljudi, dodaje Ždrale.

Situacija je trenutno zadovoljavajuća, objašnjava prvi čovek Opštine Aleksandar Ždrale, ali dodaje “da brinu nove padavine”. Poplave zbog otapanja snega i izlivanja podzemnih voda drže pod opsadom naselje 9. Maj već nedeljama, a kako kaže Ždrale, vanredna situacija uvedena je kako bi se bolje zaštitili ljudi i naselje.

To znači da mogu da se angažuju svi resursi javno-komunalnih preduzeća, vojska je na licu mesta, komunalna policija i sve službe koje mogu da pomognu u rešavanju te situacije, građevinske kompanije i slično. Prvenstveno kako ne bi bili ugroženi životi i zdravlje ljudi, ali i da se spreči ugroženost objekata - kaže Ždrale.

U selima Vukmanovo, Berbatovo, Donje Vlase i delu Gabrovca, zabranjena je upotreba seoskih vodovoda zato što su izvori zamućeni, objašnjava Ždrale.

Snabdevanje vodom za piće i za održavanje lične higijene vršimo putem cisterne u saradnji sa JKP Naisus i firmama koje imaju cisterne - rekao je Ždrale.

Na terenu su i ekipe Instituta za javno zdravlje koje vrše analize, a kako objašnjava Ždrale, vanrednu situaciju uveo je gradonačelnik Darko Bulatović na predlog Opštine Palilula i Štaba za vanredne situacije.

Uprava Gradske opštine Palilula je uvela stalno dežurstvo radi nadzora i pomoći stanovništvu. Sve informacije mogu se dostaviti na telefon 018/290-608.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dalibor

    17:15 // 27. 3. 2018.

    Zdrale zdrale zdrale neverovatno koliko gluposti izreceno u tako kratkom izlaganju..ccccc ko vodi opštinu zdrale zdrale zdrale.strasno..muka mi od ovih glupih političara

  • Naissus

    11:00 // 27. 3. 2018.

    Cela opstina Palilula je u totalnom rasulu. Putevi su posle stotog bacanja soli poprimili izgled zaobilazne džade. Ali nije problem samo Palilula. Ceo grad liči na oranicu. Krateri koji su odavno trebali da se reše, sada su puni vode a nijedan od njih nije obeležen. Božidar Adžije je pun vode. Ispresecan asfalt na milion mesta, strog centar pod brazdama ... ceo grad je PREZREO za vanredno stanje

  • ***

    09:52 // 27. 3. 2018.

    Kaze Zdrale da ce ovo biti reseno za mesec-dva.Hoce,kad ogreje sunce i sve ce se ocediti i osusiti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: