Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 20. 3. 2021.

| Servisne informacije

Proleće počinje snegom, toplije od sredine naredne nedelje

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
sneg-vanja
Moguć sneg i u Nišu; ilustracija; foto: Vanja Keser

Danas u 10 sati i 37 minuta na severnoj Zemljinoj polulopti počinje zvanično proleće, ali će temperature prvog prolećnog dana i nekoliko narednih biti zimske. U planinskim predelima na jugu padaće i sneg, sa jutarnjom temperaturom u minusu, a do kraja naredne nedelje očekuje se kombinacija snega i kiše.

Martovski sneg pogodio je jug Srbije protekle nedelje. U višim predelima pokrivač ide i preko pola metra, a slično vreme, prema prognozi Republičkog hidrometerološkog zavoda, očekuje nas i u narednom periodu.

Danas se u Nišu prognozira promenljivo oblačno vreme, povremeno sa kratkotrajnom kišom, a moguć je i sneg.

Vetar slab, promenljivog smera. Najviša temperatura 8 stepeni. U ostatku zemlje promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom, na planinama sa snegom. Sneg ponegde i u nižim predelima. Vetar slab, promenljivog smera. Najviša temperatura od 6 do 10 stepeni - prognoziraju metereolozi.

U nedelju u Nišu pre podne malo i umereno oblačno, a od sredine dana jače naoblačenje sa kišom, tokom noći i susnežicom. Duvaće slab i umeren severni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko -1, najviša dnevna oko 7 stepeni.

Do kraja nedelje očekuju nas i dalje niske temperature, kiša i sneg, a u planinskim krajevima prognozira se povećanje snežnog pokrivača za 20 do 30 centimetra, lokalno i više.

Ponegde u nižim predelima južne Srbije i značajnijeg snežnog pokrivača visine od 10 do 20 cm, ponegde i više. U utorak prestanak padavina i kratkotrajno razvedravanje. U sredu novo, prolazno naoblačenje sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom - saopštava RHMZ.

Od četvrtka vreme promenljivo, suvo i postepeno toplije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    19:45 // 20. 3. 2021.

    "sneg se topi
    ništa neće zaustaviti dolazak novog proleća"

  • Mara

    15:00 // 20. 3. 2021.

    slabo ne bi rekla

  • srpsko prolece

    14:06 // 20. 3. 2021.

    Dolazi,dolazi...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: