Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 7. 9. 2022.

| Servisne informacije

Prskanje protiv komaraca u četvrtak i petak u Nišu

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
Prskanje nije štetno po životinje
Prskanje nije štetno za ljude; Ilustracija; foto: flickr.com/John Tann

Zaprašivanje protiv komaraca duž rečnih tokova u Nišu i okolini obaviće se u četvrtak i petak, 8. i 9. septembra, od 8 sati. Iz preduzeća Ekos i Sanit M&M kažu da je preparat kojim će prskati bezopasan i da nisu potrebne posebne mere predostrožnosti.

U planu je da se u četvrtak obave tretmani u opštinama Niška Banja, Medijana i Crveni Krst, a u petak na Paliluli i u Panteleju.

Kada je reč o Opštini Niška Banja, prskaće se priobalje Ostrovičke, Kunovičke, Jelašničke, Kutinske reke, kao i Nišave, odnosno, njene leve strane od Ostrovice do Brzog Broda.

U Opštini Medijana će se zaprašivati oko Gabrovačke reke i Suvdolskog potoka od pruge do ušća, ali i deo priobalja Nišave - od Brzog Broda do Železničkog mosta.

Na teritoriji Crvenog Krsta planira se tretman oko Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave, odnosno njena desna obala od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu, kao i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz Donje Trnave.

U petak, 9. septembra, suzbijanje će se obavljati na priobaljima Malčanske, Breničke, Matejevačke reke i Knezselskog potoka, a u okviru Panteleja i desna strana Nišave, od uliva Jelašničke reke do mosta Mladosti.

Što se tiče Palilule, prskanje je najavljeno za priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge, za priobalje Nišave, odnosno njenu levu stranu od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu, za deo oko Južne Morave - od ulaska u Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom, kao i za područje oko Batušinačke bare, kod Medoševca, Ciganskog ključa i bare između Trupala i Popovca.

Iz preduzeća koja obavljaju tretmane tvrde da to rade preparatom koji je neškodljiv.

Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca. Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme, te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti - piše u saopštenju.

Kako je istaknuto, ako bude ekstremnih nevremena, tretmani se odlažu za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu pogodni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    17:24 // 15. 9. 2022.

    Toliko nije opasno zadnji put kad ste prskali na bulevaru cela moja zgrada je kasljala i imala temperaturu samo na stavite ovako spremamo tuzbu protiv vas jer ovo sto se radi nije normalno

  • Steva n

    12:57 // 8. 9. 2022.

    E baš vam fala.

  • Срба

    13:49 // 7. 9. 2022.

    Јел’ можемо да тужимо град Ниш као због уједа паса? Лето прође, измасакрирани смо до максимума, а они прскају кад им пало на памет…..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: