Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 2. 7. 2022.

| Servisne informacije

Prskanje protiv komaraca u svim niškim opštinama

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
komarac
Prskanje niških priobalja; foto: A. K.

Na teritorijama svih niških gradskih opština duž rečnih tokova i zabarenih površina, preduzeća Ekos i Sanit M&M vršiće suzbijanje larvi komaraca 4. i 5. jula od 8. sati.

U ponedeljak, 4. jula biće prskane opštine Niška Banja, Medijana i Crveni krst.

U Niškoj Banji će biti tretirana priobalja reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke, Kutinske, leva strana Nišave od vikend naselja Ostrovica do naselja Brzi Brod i mrtvaja i topla bara kod Niške Banje.

Kada je u pitanju Opština Medijana, biće prskana priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka od pruge do ušća, priobalje leve strane Nišave od Brzog Broda do Železničkog mosta i bara kod Brzog Broda, dok će u Opštini Crveni Krst suzbijati komarce na priobaljima Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka, desne obale Nišave od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu, kao i na priobalju Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava.

Narednog dana, 5. jula prema planu su Opština Pantelej - priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke i Knezselskog potoka i Nišave desna strana od uliva Jelašničke reke do mosta Mladosti.

Na teritoriji Opštine Palilula zaprašivaće priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge, priobalje reke Nišave leva strana od železničkog mosta do uliva u J. Moravu, priobalje Južne Morave od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

Kako saopštavaju iz firmi Ekos i Sanit M&M, tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca.

Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti - navode iz firmi.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sava

    08:45 // 4. 7. 2022.

    Da li neko uopšte kontroliše čime nas sve zaprašuju i prskaju ili je to sastavni deo plana, da nas istrebe sa ovih prostora?

  • Naissus

    17:32 // 3. 7. 2022.

    Je li, jel' ih to prskate sredstvom za razmnozavanje? Zato sto ih ima nekoliko puta vise nego pre prvog prskanja onomad. I ne samo komaraca

  • Ljuba

    17:30 // 2. 7. 2022.

    Ma nemojte sada ,ajde ostavite to za kraj septembrakao prosle godine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: