Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 18. 4. 2024.

| Servisne informacije

Prvo prskanje protiv komaraca u Nišu najavljeno za 22. i 23. april

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
komarac
Kažu da će prskati ekološkim preparatom; foto: A. K.

Prvo prskanje u ovoj godini kojim se uništavaju larve komaraca biće obavljeno u Nišu u ponedeljak i utorak, 22. i 23. aprila, najavili su iz preduzeća Ekos DDD i Sanit M&M. Ističu da će tretman će biti rađen ekološkim preparatom koji je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme, te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti.

I dok još traje tender za izbor privatnog partnera koji će narednih 15 godina biti zadužen za poslove dezinsekcije, deratizacije i uništavanje ambrozije, a koji je Grad Niš raspisao, prvo prskanje će obaviti firme koje su taj posao već radile. Kako je ranije objašnjeno, to je njihova obaveza jer deo ugovora nije realizovan.

Ostalo je u okviru Uprave za imovinu deo ugovora koji nije realizovan. Tako da ćemo imati i to prskanje koje je zaostalo u ugovoru koji smo imali dvogodišnji, a nakon toga se nastavlja javno-privatno partnerstvo, koje će na profesionalniji način sagledati čitav postupak -navela je nedavno Ružica Đorđević, načelnica Uprave za imovinu i održivi razvoj Grada Niša.

Ekipe će 22. i 23. aprila, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, prskati na više lokacija koje su stanište komaraca.

Raspored lokacija je sledeći:

Na teritoriji GO Niška Banja: Priobalja reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke, Kutinske (Od Lazarevog sela do uliva u reku Nišavu) i Nišave (leva strana od konjičkog kluba „Čegar“ do vikend naselja Ostrovica i od konjičkog kluba do naselja Brzi Brod), Topla bara i staro korito reke Nišave („mrtvaja“) kod Niške Banje.

Na teritoriji GO Medijana: Priobalja Gabrovačke reke (od pruge Niš - Sofija do uliva u reku Nišavu) i Suvodolskog potoka (od pruge Niš - Sofija do uliva u reku Nišavu) i priobalje Nišave leva strana od Brzog Broda do Železničkog mosta, kao i bara u starom koritu Nišave kod Brzog Broda.

Na teritoriji GO Crveni Krst: Priobalja Toponičke i Rujničke reke (od Bulevara 12. Februar do uliva u reku Nišavu), Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave desna obala od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu,i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava.

Na teritoriji GO Pantelej: Priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke i Knezselskog potoka, i priobalje Nišave desna strana od uliva Jelašničke reke do mosta Mladosti.

Na teritoriji GO Palilula: Priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge Niš – Sofija, priobalje reke Nišave leva strana od železničkog mosta do uliva u J. Moravu, priobalje Južne Morave od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom, Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    19:34 // 19. 4. 2024.

    Koga briga za akciju, reda-radi!?
    Vazno da narodne pare uzme firma, miljenica vlasti!

  • dal komarci ujedaju i niske politicare ili samo normalan narod?

    19:38 // 18. 4. 2024.

    opet avenija? jel proverava neko u kom procentu oni rastvaraju ta sredstva za prskanje? kolko nas komarci icepise ja sam siguran da prskaju samo vodu.

  • Jovan

    13:57 // 18. 4. 2024.

    Da se to lepo isprska, da ne bude cirkus sa komarcima kao što zna da bude jer nije prskano na vreme!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: