Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:46, 29. 3. 2019.

| Servisne informacije

Prvo zaprašivanje komaraca u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Zaprašivanje 1. i 2. aprila
Zaprašivanje 1. i 2. aprila; foto: flickr.com/John Tann

Na zelenim površinama i duž rečnih korita u gradu i okolini, navode u preduzeću Sanit M&M, 1. i 2. aprila uništavaće se komarci u Pirotu. Građanima se savetuje da u periodu zaprašivanja ne borave na mestima gde će se prskati.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, navode u preduzeću zaduženom za taj posao, tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu pogodovali za prskanje.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice, pozivamo građane da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava - kažu u preduzeću koje obavlja prskanje.

Ekipe operativaca biće na terenu od 8 sati, a ukoliko građani imaju pitanja, mogu se obratiti preduzeću Sanit M&M, na brojeve telefona 018/258-019 i 018/243-876.

Lokacije u gradu:

Kej reke Nišave od železničkog mosta do mosta Gazela (obe strane), zelene površine na Trgu Pirotskih ratnika, površine oko robne kuće Beograd, novog Doma Vojske Srbije i Doma kulture, zelene površine oko gradskog kupališta i akumulacionog jezera, skver Nacional, zelene površine u Takovskoj ulici, površine oko tržnog centra na uglu Takovske i Maksima Gorkog, zelene površine u ulici Ćirila i Metodija, zelene površine u ulici Predraga Boškovića, zelene površine na robnoj i stočnoj pijaci, zelene površine u ulici Nikole Pašića, zelene površine oko sportske hale Kej, zelene površine ispred Maksija i zelena površina u Kozaračkoj ulici pored stambenih zgrada.

Parkovi kod hotela Pirot, Momčilov grad, Trg Republike, park na Trgu Karađorđe, park Maksima Gorkog, park u Ulici 22. divizije, park u ulici Vojvode Stepe, park u ulici Dragoljuba Milenkovića.

Ulice Kolubarska, Milovana Glišića, Petra Kočića, uglovi ulica 1300 kaplara i Pobede, Treći puk i Gavrila Principa, Jerine Nikolić i Josifa Pančića i ugao ulica Treći puk i Pobede.

Duž rečnih tokova:

1. april

Gradašnička reka od kraja sela Gradašnica do ušća u reku Nišavu, Rasnička reka od sela Barje Čiflik do ušća u reku Bistricu, reka Bistrica do ušća u reku Nišavu, Rogozki kanal od izvorišta Kavak do Kalea, kanal oko tvrđave Momčilov grad i pojas oko gradskog kupališta.

2. april

Reka Nišava od ušća reke Jerme do ušća reke Temštice i pojas oko akumulacionog jezera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: