Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 17. 1. 2020.

| Servisne informacije

Putarina bez “besplatne” karte najskuplja na relaciji Malča - Novo Selo

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
racun
Plati, pa vozi; foto: A. K.

Za kretanje auto-putem, za vozače koji nemaju “besplatnu” kartu, najviše će izdvajati oni koji se uključe na rampi “Niš - Malča”, a izađu kod Novog Sela, na rampi “Niš jug”. Za ovu vožnju platiće 80 dinara. Ostale relacije između 4 nove rampe kreću se od 20 do 60 dinara.

Oni koji bi i dalje da se, umesto kroz Niš, kreću auto-putem od jednog do drugog kraja grada, a nemaju “besplatnu” kartu za prolazak novih naplatnih rampi, moraće da plate putarinu.

Najskuplja relacija je, kako se može izračunati na sajtu Puteva Srbije, auto-putem od Malče do Novog sela. Za to vozači moraju da izdvoje 80 dinara.

VAK_7259 "Besplatne" kartice za brži prolaz; foto: Vanja Keser

Ukoliko bi iz severnog dela grada (Komren, Ratko Jović, Branko Bjegović, Šljaka, naselje Stevan Sinćelić, Beograd mala) auto-putem, na primer, na posao u Juru, Šinvon, LMB ili do neke lokacije u južnom delu Niša, moraće da izađu kod Novog Sela i plate 20 dinara.

30 dinara je putarina na relaciji od naplatne stanice “Niš-sever” do stanice “Niš-istok”. Dok će oni koji se isključe kod Malče morati da plate 60 dinara.

Pomenute cene se odnose samo za putnička i manja kombi vozila, dok će kamioni, autobusi i kamioni sa prikolicom plaćati više.

VAK_7232 Nova stanica u severnom delu grada; foto: Vanja KeserZa one koji su na vreme uzeli “besplatnu” kartu, kojih je do sada, nezanični su podaci, podeljeno oko 10.000, kretanje oko grada auto-putem je navodno besplatno. Oni fizički ništa neće plaćati kada prolaze naplatne rampe, ali se ta putarina obračunava i biće plaćena iz republičkog budžeta novcem građana. Ista je situacija i sa Svrljižanima koji, pored Nišlija, jedini na jugu još imaju takve karte.

Pored pomenutih naplatnih stanica oko Niša koje su počele da rade juče, putarina se naplaćuje i na dve nove stanice kod Pirota i po jedne kod Bele Palanke i Prokuplja.

Kompletan cenovnik putarina, koje su među skupljima u regionu, možete pogledati - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja ja

    13:20 // 18. 1. 2020.

    Nije Novo Selo nego naselje "9. Maj"

  • The Đole

    09:38 // 18. 1. 2020.

    Možda ću postaviti suvišno pitanje, ali šta se dešava kada izađem na Niš Sever, uzmem karticu, odem do motela Nais, i vratim se nazad na Sever?

    • Rampa.

      14:28 // 18. 1. 2020.

      Морао би да промениш рампу при улазу, да не би платио 1.860,00 дин. У случају да уђеш на исту рампу плаћаш цену од 1.860,00 дин. Тако су објаснили у тексту.

    • Todor

      11:26 // 19. 1. 2020.

      Ta kartica je tkzv. nelogična kartica! Cena od 1860 se dobija tako što se naplaćuje cena za najduzu mogucu relaciju ( u ovom slučaju BG-Preševo, cena 1460) plus vanredni trosak ( koji je fiksni) od 400. Ova cena se naplaćuje i za izgubljenu, oštećenu karticu

  • Student

    23:06 // 17. 1. 2020.

    -Evo kako grad reaguje na zagadjenost, sad vozila sa autoputa spustis u grad gde oni vise trose pa vise i zagadjuju.

    -Kapa dole za genijalnu ideju "besplatnih" kartica koje placaju iz budzeta od nasih para! I pri tom ih nema dovoljno...

    ZIVEO SNS!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: