Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:03, 8. 1. 2021.

| Servisne informacije

"Putevi Srbije" apeluju na vozače da budu oprezni zbog snega na jugu

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
niš
u Javnom preduzeću "Putevi Srbije" apeluju na građane da budu obazriviji u saobraćaju; foto: Lj. J.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, za vikend će se u gradovima na jugu Srbije smenjivati kiša i sneg, a zbog niskih temperatura, snega, kao i poledice u južnim krajevima, u Javnom preduzeću "Putevi Srbije" apeluju na građane da budu obazriviji u saobraćaju.

Iz JP "Putevi Srbije" saopštavaju da se saobraćaj zbog snega na putevima otežano odvija u Pirotu, a snega ima i u Leskovcu, javljaju novinari Južnih vesti, ali se trenutno ne zadržava na kolovozu. foto: M. M. Snega ima i u Leskovcu; foto: M. M.

Snega ima i na području svrljiške opštine, a dodatni oprez u vožnji savetuje se ka Staroj planini preko Svrljiga, na Tresibabi, ali i na prevoju Gramada. Zimska služba je na terenu i čisti putne pravce po prioritetima, a za sada nema problema u saobraćaju na teritoriji svrljiške opštine.

U Nišu su danas kolovozi zbog snega i kiše vlažni, a prvog dana vikenda je opet moguć sneg. Prema podacima Zavoda, maksimalna temperatura će u tom gradu biti oko 3 stepena, a minimalna 0, a u nedelju najviša 1, najniža 2 stepena.

sneg Snega ima i na području svrljiške opštine; foto: A. K. Na Petlji Umčari su, navode iz JP "Putevi Srbije", za saobraćaj zatvorene preticajna i vozna saobraćajna traka, u smeru Beograd-Niš i Niš-Beograd, a saobraćaj se odvija krajnjim desnim trakama. Dodaju da je isključenje ka Nišu iz Umčara zatvoreno za saobraćaj do daljeg.

Apelujemo da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u petak i u nedelju u nižim predelima južne i jugozapadne Srbije očekuje pojava kiše koja će se ponegde lediti pri tlu – navode u preduzeću.

U Leskovcu će tokom vikenda biti i snega i kiše, a takvo vreme će, prema podacima Zavoda, biti i u Vranju.

Iz "Puteva Srbije" vozačima preporučuju da koriste zimske gume, poštuju ograničenje brzine, kao i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Takođe, iz tog preduzeća upozoravaju da je zbog pojave magle na auto-putu E-80, u zoni tunela Bancarevo, smanjena vidljivost do 100 metara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    15:00 // 10. 1. 2021.

    "Putevi Srbije" apeluju na vozače da budu oprezni zbog snega na jugu
    A vozaci na jugu apeluju na Puteve Srbije da asfaltiraju i pokrkpe rupe na putevima!!! Ne treba nam muzicka fontana, nego hleb i normalni putevi bez rupa!

  • Bb

    19:08 // 9. 1. 2021.

    Neka se Putevi obrate Koridorima. Čujem da u Koridorima ima onih koji ne prilagođavaju brzinu, pa udaraju u putne objekte...

  • Nišlijar

    11:19 // 9. 1. 2021.

    Kakvi ljudi žive u Niš nije ni čudo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: