Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 10. 1. 2019.

| Servisne informacije

Putevi prohodni na jugu Srbije, otežano do planinskih sela

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
sneg ciscenje foto ALEKSANDAR KOSTIC
Mehanizacija na terenu, čiste se putevi prvog i drugog reda, saobraćaj otežan; foto: A. Kostić

Svi putevi prvog i drugog reda na teritoriji Prokuplja, Vranja, Leskovca, Pirota i Svrljiga su prohodni, a saobraćaj je otežan zbog ugaženog snega koji i dalje pada. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, tvrde nadležni, a pojedine autobuske linije su skraćene.

Saobraćaj u Leskovcu odvija se bez poteškoća, kažu u preduzeću “AB kop” zaduženom za zimsko održavanja puteva, jer su ulice i putevi prohodni. Putari su čistili čitave noći, a i trenutno je na terenu sva mehanizacija i čisti se po prioritetima.

4 kamiona i 2 mašine su na terenu. Putari su čistili i u toku noći, tako da za sada nema problema, sve je prohodno - kažu putari.

Osim čišćenja snega, kažu putari, baca se i mešavina soli i agrerata kako se sneg ne bi zadržavao na kolovozu.

Podsetimo, putevi u Nišu su u prepodnevnim satima, pre nego što je krenula nova vejavica, kako je rečeno u Štabu zimske službe, bili takođe prohodni, dok je bilo nemoguće stići do pojedinih sela.


U Vranju svi putevi prohodni

U ovom trenutku na teritoriji Vranja očišćeni su putevi prvog prioriteta. Prema rečima Aleksandra Tomića, pomoćnika gradonačelnika zaduženog za vanredne situacije, koji trenutno obilazi teren, situacija se na teritoriji grada tretira kao redovna. 2 vranje sneg foto i.m I do planinskih sela u Vranju očišćeni putevi; foto: I.M.

Svi autobusi saobraćaju uredno. Čak i u planinskim delovima koji su najčešće problematični - Poljanica, Kriva Feja i Barelić. Sutra ćemo održati sednicu za vanredne situacije gde ćemo znati više detalja, ali zasada većih problema nema – kaže Tomić.

On podseća građane da je broj operativnog centra 1985 u funkciji i da se svi eventualni problemi mogu prijaviti.

Komunalna inspekcija u Vranju vršiće pojačanu kontrolu uklanjanja snega i leda ispred poslovnih prostorija, zgrada, autobuskih stajališta, tržnih centara, kao i uklanjanja ledenica sa krovova, za šta su odgovorni vlasnici i korisnici, kao i zakupci objekata.


Sva mehanizacija na terenu i u Pirotu

Ekipe Komunalca su na terenu, čiste se ulice po prioritetima, a sve gradske ulice i putevi prvog reda u Pirotu su prohodni.

Čiste se i putevi prema selima, a radnici Komunalca čiste i trgove, prilaze, pešačke prelaze i mostove

Visina snega u Pirotu trenutno je od 20 do 25 centimetara, na Staroj planini za 10 centimetara više.



Prohodni putevi u Svrljigu, teže do planinskih sela 3 sneg ciscenje svrljig ALEKSANDAR KOSTIC FOTO Prohodni putevi i do svrljiških sela; foto: A. K.

Iz JKSP Svrljig kažu da su prohodni svi prioritetni pravci, kompletna mehanizacija i ljudstvo su na terenu. Ulice i trotoari u samom Svrljigu su očišćeni, a putni pravci ka selima čiste se bez mahalskih puteva, samo do centra tih sela do prestanka padavina.

Radi se i u gradu i prema svim selima. Do večeras će svi pravci biti otvoreni, sem u pojedinim selima mahalski putevi - kaže Igor Davidović, direktor JKSP Svrljig.


Zaglavljeni autobusi u Prokuplju

Nadležni u Prokuplju tvrde da se sneg čisti po prioritetima, ali, s obzirom na trenutne vremenske uslove, male su šanse da se uspostave prohodnim svi putni pravci u istom trenutku.

Autobuski saobraćaj sa stanice Nišekspresa u Prokuplju se takođe odvija otežano, a pojedine linije ka selima Kostenica, Džigolj, Babotinac su u prekidu. Saznajemo i da su trenutno 2 vozila Nišekspresa zaglavljena na trasi ka Bresnici, Klisurici i Mikulovcu.

Meštani pojedinih sela već sada imaju primedbe na rad lokalnih službi, naročito u udaljenim planinskim mestima gde je visina snežnog pokrivača od 30 centimetara pa do preko 1 metra.

U JKP Hammeumu su zaduženi za čišćenje bočnih ulica u Prokuplju koje su od jutros prekrivene snegom i pored činjenice da je sva raspoloživa mahanizacija na terenu.

Mašine su juče od 17 sati na terenu i neprestano su bile angažovane do 1 sat po ponoći, a od jutros su ponovo od 5 sati na ulicama. Raspolažemo sa 3 traktora sa rasipačima soli i raonikom, kamionom i dve kombinovane mašine sa raonikom – kaže Bratislav Dunjić iz JKP Hammeuma.

Iako sa puno problema i snega na kolovozu, svi putevi prvog i drugog reda na teritoriji celog Topličkog okruga su prohodni, a raspoloživa mehanizacija je na terenu i čisti se po prioritetima, tvrde u nadležnom Preduzeću za puteve Niš koje održava glavne saobraćajnice u Toplici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlatko

    16:21 // 4. 8. 2021.

    Kome treba da se obratimo za uklanjanje rastinja na regionalnom putu Prokuplje - G.Draganja nemoze se mimoci dva vozila strasno i bezobrazno...?

  • Nenad stojanovic

    00:06 // 11. 1. 2019.

    Nike tacno da su u Vranju putevi prohodni.Nijedna ulica nije ociscena od snega.Molim vas bez laznih informacuja.

  • SIMA

    17:45 // 10. 1. 2019.

    Da nije zalosno smejao bih se SRAMOTA trotoari neocisceni bacen so na 30cm snega sve neprohodno Ali sve je ovo vec vidjeno VELIKA SRAMOTA STO SE NEKO I USUDI DA DA OVAKAVU IZJAVU Putna Sekcija u PROKUPLJU NULAAAA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: