Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 11. 1. 2022.

| Servisne informacije

Putevi u Nišu prohodni, u okolnim selima ekipe još otklanjaju smetove

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
sneg
U gradu na terenu 13 ekipa, kažu nadležni; foto: T. T.

Saobraćaj u gradu odvija se otežano, ali su niške ulice prohodne, dok je u nekim prigradskim naseljima i selima zbog velikih smetova situacija lošija, kažu iz Zimske službe i napominju da će i tamo putevi biti prohodni u naredna od dva do tri sata.

Čitaoci javljaju da su neprohodni putevi ka Donjem Vlasu, Vrtištu, Trupalu, kao i drugim selima od Čamurlije ka Mezgraji, dok neki šaljivo pitaju da li zimske službe rade od kuće zbog korone.

U selu Vrtište pored Niša putevi su neočišćeni, celog jutra autobus nije saobraćao do ovog mesta. Čija je ovo odgovornost - pitaju građani.

Žale se i na neprohodan put ka Oreovcu i kažu da su tamo sinoć bila zaglavljena dva autobusa.

sneg Iz Zimske službe apeluju na Nišlije da sklone automobile sa trotoara; foto: Lj. J. Šef Zimske službe Nenad Stanković navodi da je zaglavljivanja autobusa bilo i u Pasjači i objašnjava da ekipe još otklanjaju smetove u Popovcu, Trupalu, Sečanici i Vrtištu i da će u naredna od dva do tri sata svi pravci biti očišćeni do kranjih odredišta.

Što se tiče prigrada, cele noći na terenu je bilo pet ekipa i tri građevinske mašine, radilo se i problema je naročito bilo u Opštini Crveni Krst, u selima u tom ravnijem delu pored auto-puta - kaže Stanković.

Prema njegovim rečima, u gradu se saobraćaj odvija otežano, ali su ulice prvog i drugog prioriteta prohodne i trenutno je na terenu 13 ekipa JKP Mediana.

S obzirom na to da sada nema padavina, ekipe su prešle na čišćenje ulica trećeg, četvrtog i petog prioriteta, navodi Stanković.

Apeluje na građane da sklone vozila sa trotoara i da oni koji imaju mogućnost parkiraju automobile u dvorištima kako bi olakšali čišćenje ulica.

Da se ne dešava da vozilo prođe, onda sneg ode uz parkirana vozila, pa oni taj sneg opet bacaju nazad na kolovoz i onda džabe prolazi kamion. Drugo, neke ulice na Bubnju od parkiranih vozila obostrano ne mogu ni da prođu kamioni Mediane - ističe Stanković.

Poručuje vozačima i da nigde ne kreću automobilom sa letnjim gumama, kao i da obavezno imaju kod sebe sajlu za vuču jer su u proteklim satima ekipe Zimske službe imale problema da izvuku zaglavljena vozila koja nisu imala sajlu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Velja

    09:54 // 12. 1. 2022.

    Gumw celave a Saobracajci nesmeju da ih kontrolisu a ne da pisu kazne.Izivljavaju se na obicnim ljudima koji krpe kraj s krajem.Ali tu mogu da se sile

  • TuRb●BOT

    09:49 // 12. 1. 2022.

    @Samo kuknjava
    Aj druze ti uzmi lopatu pa lopataj malo, tako ces mozda postati pametniji.
    Ovde si nasao da trololujes...

    • Aleksandar

      09:57 // 12. 1. 2022.

      Kursadzijo ja placam komunaluje i sve zive akcize i poreze.Ti kao obraxovani kursadjija lopataj.Dacu ti dve da imas jefnu u rezervu.

  • Marger

    05:31 // 12. 1. 2022.

    Problem je i sa samim autobusima. Pojedini vozaci nece da voze jer su im gume na autobusima izlizane skroz. Iako su putevi, delimicno, ocisceni, recimo izmedju Gabrovca i Vukmanova, voze samo do Gabrovca. Kontrolise li neko vozila javnog prevoza?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: