Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 15. 9. 2020.

| Servisne informacije

Rekonstuiše se deo puta od Pirota ka Babušnici

Autor:Lj. F. Izvor:Južne vesti
Radovi će trajati do 2. oktobra
Radovi će trajati do 31. oktobra; Ilustracija; foto: Lj. F.

Zbog radova na rekonstrukciji deonice Sadikov bunar - Blato između Babušnice i Pirota, saobraćaj će na ovoj deonici biti obustavljen do 31. oktobra, kažu u Putevima Srbije. Za putnike iz Babušnice alternativni put vodi preko Bele Palanke, dodaju u Putevima, što je za oko 20 km duže, ali kako kažu u Koridorima Srbije za automobile će narednih dana biti uređen seoski put koji vodi od sela Blato ka putu Pirot - Ponor koji zaobilazi samo ovu deonicu.

Meštani pirotskih sela Blato i Kostur, ali i putnici iz Babušnice koji svakodnevno zbog posla odlaze u Pirot, godinama imaju velike zamerke na deonicu od sela Blato do mesta zvanog Sadikov Bunar koja je u katastrofalnom stanju.

Njihovim mukama konačno bi trebalo da dođe kraj, jer je potpuna rekonstukcija ove donice dugačke nešto više od 2 kilometra počela danas i trajaće mesec i po dana.

Od 15. septembra do 31. oktobra biće obustavljen saobraćaj na državnom putu IB reda broj 39, deonica Sadikov Bunar - Blato, zbog radova na pojačanom održavanju. Kompletan saobraćaj će biti preusmeren na državni put I B reda broj 428, Sadikov Bunar - Bela Palanka i dalje na držani put II A broj 223, Bela Palanka - Donji Striževac - obaveštavaju iz Puteva Srbije.

Međutim, građani se žale da je to dodatan udar na njihove džepove i predugačka alternativa, jer na ovoj deonici svakodnevno đaci iz Babušnice i pirotskog sela idu u školu, veliki broj radnika putuje na posao u Pirot, funkcioniše autobuski saobraćaj, a ovim putem i Hitna pomoć iz Babušnice odlazi do Doma zdravlja u Pirotu.

Ipak, iz Koridora Srbije koji su zaduženi za rehabilitaciju ove deonice odgovaraju da je predviđeno vreme trajanja radova racionalizovano i smanjeno na 20 dana pod obustavom saobraćaja, a nastavak radova izvodiće se pod saobraćajem.

Privremeni režim saobraćaja je neophodan usled potrebe kompletne zamene kolovozne konstrukcije, proširenja trupa puta, radova na sistemu odvodnjavanja i izgradnji propusta - kažu u Koridorima.

Da putnici neće morati da idu preko Bele Palanke, kažu u ovom preduzeću, jer će se narednih dana sanirati alternativni poljski put, kako bi se omogućio prolaz putničkih i lakih transportnih vozila, a saobraćaj na deonici gde se krenulo sa radovima će funkcionisati u režimu naizmeničnog propuštanja do završetka radova na sanaciji alternativnog puta.

Alternativni seoski put koji će se urediti vodi od sela Blato ka selu Ponor gde se uključuje na put Pirot - Ponor.

Totalna obustava saobraćaj počinje preusmerenjem saobraćaja na sanirani alternativni put. U periodu totalne obustave saobraćaja izvođač radova će omogućiti prelazak preko trase vozilima hitne pomoći, vatrogasnim vozilima i slično - kažu u Koridorima.

Autobuski prevoz iz Babušnice ka Pirotu i u suprotnom smeru, narednih mesec i po dana funkcionisaće preko Bele Palanke, a kako kažu u Koridorima, autobusima za radnike i đačkim autobusima biće omogućen prelazak preko trase u određenim terminima, najverovatnije, kako kažu, od 7 do 9 i od 13 do 15 sati.

Podsetimo, ova deonica samo je jedna od lokalnih puteva koju rekonstruišu Koridori Srbije od Niša do Dimitrovgrada.

*Tekst je dopunjen informacijama iz Koridora Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: