Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 31. 8. 2020.

| Servisne informacije

Sanira se put Prokuplje - Merošina, vozači kažu da je i dalje nebezbedan

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
asfalt
Asgaltiraju se samo kraće deonice puta; Foto: Lj. M.

Iako su pre 2 meseca započeli radovi na sanaciji državnog puta Merošina - Prokuplje koji povezije Nišavski i Toplički okrug i dalje vodi ka administrativnom prelazu Merdare sa Kosovom i Metohijom, vozači tvrde da asfaltiranje samo pojedinih deonica, a ne čitavog puta ugrožava bezbednost saobraćaja. Sa druge strane, u Putevima Srbije kažu da se trenutno radi na redovnom održavanju puta za koji je izdvojeno oko 11 miliona dinara.

Za vozače je ovakav način radova i asfaltiranje samo pojedinih delova nebezbedan, tvrde da put ima ulegnuća zbog neravnomernog sloja asfalta uzrokovanog čestim krpljenjem i kažu da predstavlja opasnost tokom vožnje, a da je jedino moguće rešenje presvlačenje čitavog sloja asfalta. nejasno kako ovaj deo nije asfaltiran Ostavljen manji deo asfalta; Foto: Lj. M.

Ovo je nečuveno šta rade, rekonstruišu 100 metara pa ostave nekoliko metara starog asfalta i sve tako, krpe magistralu koja se raspada, umesto celu da je urade. Ovo je zaista bruka i sramota, ovo je nenamensko trošenje para, zapravo bacanje para, krpe nešto što će već sutra opet da se raspadne – kaže Prokupčanin koji svakodnevno putuje tom deonicom.

Vozači, kaže on, i dalje neće videti neku korist od ovih popravki, odnosno i dalje će voziti po lošem i neuređenom putu. ulegnuća u delu puta koji nije asfaltiran Deo puta koji je "preskočen" tokom asfaltiranja; Foto: Lj. M.

Ipak, u Putevima Srbije tvrde da da se dinamika radova odvija shodno raspoloživim sredstvima i da se na ovom delu rade prvo deonice puta koje su u lošijem stanju.

U ovom momentu vrši se presvlačenje manjih deonica finišerom do 250 m u punom profilu ili do 500 m u pola profila. Ugrađuje se asfalt debljine 7cm. Radove izvodi preduzeće "Trace Srbija" a predviđenja vrednost radova je 11.065.350,00 dinara – kažu u JP Putevi Srbije.

Redovno održavanje puteva podrazumeva primenu odgovarajućih mera u cilju blagovremenog sprečavanja i otklanjanja oštećenja, dodaju u Putevima, zatim stalni nadzor, redovne preglede objekata. IMG_20200831_093457 Neasfaltirani deo puta; Foto: Lj. M.

Radovi su takve prirode da se moraju izvoditi tokom cele godine, jer se samo tako postiže osnovna funkcija - da put bude bezbedan i u nameni za koju je projektovan i izgrađen – kažu u ovom preduzeću.

Državni put Niš - Merošina - Prokuplje - Merdare mogao bi biti rasterećen nakon završetka planiranog auto-puta mira od Niša do Administrativnog prela Merdare sa Kosovom i Metohijom u ukupnoj dužini od 77 kilometara, a ranije je najavljeno da će koštati 855 miliona evra.

Izgradnja ovog puta je prolongirana više puta prethodnih godina, pa se i početak radova odlagao iz godine u godinu, počev od 2018., a poslednje obećanje je da će radovi biti započeti tokom 2020. godine, međutim do danas oni još uvek nisu počeli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    23:40 // 2. 9. 2020.

    Ma kome pa treba put,bitno je da se zadnjice nabiju u fotelje,da se zapošljavaju na javne radove,nema veze što je to na 2,3meseca.....
    Koliko i kakvih nas ima,pa nama je odlično!
    I opet će da ga glasaju njegovi poslušni,a nama će da drže pridike kako smo trebali da glasamo pa da menjamo ako nam se ne svidja!
    Ma nećemo mi da glasamo,nego će motke da rade,a fotelje stavite na kej,pa onda blejiteO

  • Milanca

    04:24 // 2. 9. 2020.

    Ja 12 godina svaki dan putujem Nis-Prokuplje,ovde kazete 2 meseca ,da su 2 meseca radili kao u centralnoj Srbiji ,stigli bi do Kursumlije a ne ceo 1km

  • Dejan Stevanovc

    23:07 // 1. 9. 2020.

    Ovu su makar zakrpili put od Vrezine do petlje malca nije ni zakrpljen ni obnovljen 30 godina a od kada je zatvoren auto put nema se izbora polomismo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: