Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 3. 4. 2020.

| Servisne informacije

Sedamnaestoro obolelih u Vranju, na lečenju u Nišu jedna osoba

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
korona
Sedamnaestoro obolelih od virusa korona u Vranju, troje je u kućnoj izolaciji, jedan u niškom Kliničkom centru, ostali na Grudnom i Infektivnom odeljenju u Vranju, ; foto: pixabay; dapple-designers

U Vranju je, prema poslednjim podacima, ukupno sedamnaestoro obolelih od virusa korona, saopšteno je na gradskom sajtu. U toku dana se očekuju rezultati za još 23 osobe.

Od sedamnaestoro pozitivnih na novi virus, jedan pacijent je prebačen na Infektivnu kliniku u niškom Kliničkom centru, ostali su hospitalizovani u Vranju.

Trojica pacijenata su u kućnoj izolaciji, dok se ostali nalaze na Infektivnom i Grudnom odeljenju vranjske bolnice. U zgradi stare Hirurgije hospitalizovana su 23 pacijenta sa sumnjom na virus korona i njihovi brisevi su poslati na analizu u laboratoriju u Nišu, a rezultati se očekuju u toku dana - piše na gradskom sajtu.

Takođe, juče su iz Vranja u Niš poslati uzorci za 28 ljudi, od toga su šesnaestoro iz Vranja i dvanaestoro iz ostalih opština u Pčinjskom okrugu.

Podsetimo, među obolelima u Pčinjskom okrugu su i medicinski radnik Specijalne bolnice u Surdulici i osoba zaposlena u vranjskom Zdravstvenom centru. Dvoje ljudi je preminulo od posledica izazvanih virusom korona.

Takođe, zbog jedne zaražene osobe bilo je zatvoreno i odeljenje vranjske Ginekologije koje je nakon dezinfekcije počelo a radom, a niko od zaposlenih, prema rečima prvog čoveka Vranja Slobodana Milenkovića nema simptome oboljenja.

Osobe za koje se sumnja da su zaražene virusom korona, od ponedeljka se smeštaju u staroj zgradi Hirurgije vranjske bolnice, a prema rečima direktorke Zdravstvenog centra, ima mesta za 60 pacijenata. Pacijenti sa simptomima sličnim gripu primaju se u Antituberkolozni dispanzer.

Sve o virusu korona možete čitati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Dragutin Petković

    14:26 // 3. 4. 2020.

    U Nišu čami neiskorišćen aparat za koronu? Niška klinika za kardiohirurgiju uputila je 24. marta zvanični predlog „svim relevantnim nadležnim organima“ za korišćenje najsavremenijeg aparata koji za 24 sata može da testira čak 1.200 uzoraka biološkog materijala na prisustvo korona virusa. Prema ocenama Svetske zdravstvene organizacije, masovno testiranje građana je najvažnije! Sujeta,politika,nemar

    • Biohemičar

      15:05 // 3. 4. 2020.

      Pitanje za Dr Cosica, pomoćnika direktora KCN, direktor biohemijske laboratorije: kako idu tenderi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: