Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:58, 17. 9. 2019.

| Servisne informacije

Šesto prskanje protiv komaraca na zelenim površinama u Nišu

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Komarac-flickr
Još jedno prskanje ove sezone; ilustracija; Foto: flickr.com/John Tann,CC

U sredu 18. i četvrtak 19. septembra će se parkovi i priobalja reka u svih 5 niških opština ponovo zaprašivati protiv odraslih komaraca, kažu u preduzeću Sanit M&M, a kao i uvek pozivaju Nišlije da tih dana ne borave na lokacijama koje se prskaju i ne izvode ljubimce tuda u šetnju.

Biće to šesto prskanje protiv komaraca ove sezone, a početak akcije je u sredu 18. septembra od 5:30 do 9 sati u Opštini Medijana i Niška Banja.

U Medijani će prskati u parkovima Sveti Sava, Čair i na Trgu kralja Aleksandra, kao i u ulicama Nikole Pašića, Obilićev venac i Jovana Ristića, starom parku pored Nišave, na zelenom delu između Gabrovačke reke i tržnog centra "Roda", uređenom delu keja Nišave od Kamenog do mosta Mladosti, delovima pored reke sa gustom vegetacijom, a tretiraće se i dvorišta Saborne crkve i Crkve sveta Tri Jerarha u Brzom Brodu i površine oko lokacije planirane za izgradnju hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Na teritoriji GO Niška Banja: centralni park u Niškoj Banji i drvored na šetalištu, park ispred hotela Zelengora i šetačke staze iznad hotela i dvorište hrama Svetog Vrača Kozme i Damjana u naselju Nikola Tesla - dodaju u preduzeću.

Radnici preduzeća zaduženog za suzbijanje komaraca će od 17 do 20 sati istog dana biti u Opštini Palilula. Tamo će prskati u spomen-parku Bubanj, parku kod Železničke stanice i preko puta nje, u parku Šumice, na potezu oko Starog groblja, dvorište Svetinikolske crkve, delove sa gustom vegetacijom na gradskim grobljima i naselja Milka Protić, Delijski Vis i 9. maj i drvorede u ulicama Stanoja Bunuševca, Ljubomira Nikolića, Bulevar Šabana Bajramovića, oko Gabrovačke reke, Gabrovački put, Marina Držića, u Višegradskoj, Zetskoj i Generala Šturma, deo grada na potezu između ulica Dimitrija Tucovića i Bubanjski heroji, zeleni deo između Božidarčeve i Njegoševe i travnate površine duž Čairske ulice.

U četvrtak 19. septembra od 5:30 do 9 sati biće u Opštini Crveni Krst.

Parkovi Tvrđava i ispred zgrade Univerziteta, uređeni deo Keja Nišave od Kamenog mosta do mosta Mladosti, naseljeŠljaka i Bulevar Nikole Tesle, akademsko naselje Stevan Sinđelić, 12.februar, bedem i Sarajevska ulica - navode u preduzeću.

U Panteleju će uništavati komarce na izletištu kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, kod Vrežinskog bazena, kod vodozahvata JKP Naissus, dvorište Pantelejske crkve, dvorište Doma učenika u Ulici Kosovke devojke, uređeni deo keja Nišave od mosta Mladosti do ušća Jelašničke reke i drvorede u ulicama Druge Proleterske brigade, Knjaževačkoj, Pantelejskoj, Kosovke devojke, Vase Pelagića, Somborski bulevar i Bulevar Medijana.

Potom će ponovo biti u Opštini Medijana od 17 do 20 sati.

Na teritoriji GO Medijana: drvoredi u ulicama Bulevar Nemanjića, 7. juli, Bulevar dr Zorana Đinđića, Jovana Ristića, Vožda Karađorđa, Stevana Prvovenčanog, Ćirila i Metodija, Trg 14. oktobar, Trg Pavla Stojkovića, Prijezdina, Hajduk Veljkova, Ratka Vukičevića, Vizantijski Bulevar, Dragiše Cvetkovića, Sremska, Majakovskog, Nikole Pašića, Nade Tomić, Branka Krsmanovića, Pariske komune, Nikole Kopernika, Blagoja Parovića i Narodnih heroja - dodaju.

Da bi akcija bila uspešne i da bi se izbegle neželjene posledice pozivaju građane da ne borave na pomenutim lokacijama i ne izvode kućne ljubimce, a pčelare da zaštite pčelinja društva.

Kažu da će akcija biti odložena ako vremenski uslovi ne budu pogodni za zaprašivanje, a sve dodatne informacije građani mogu da dobiju pozivom na brojeve telefona 018-258-019 i 018-243-876.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: