Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 22. 3. 2020.

| Servisne informacije

Šetanje pasa biće dozvoljeno na 20 minuta tokom policijskog časa

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
psi
Šetanje pasa i tokom policijskog časa, ali uz ograničenje; foto: Milica Dejanović

Vlasnici pasa dobili su dozvolu da izađu i prošetaju svoje ljubimce tokom policijskog časa i to između 20 i 21 sat, ali na samo 20 minuta, odluka je Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštena Nišlijama posle današnjeg zasedanja Gradskog štaba za vanredne situacije. Najudaljenija tačka u šetnji ne sme da pređe 200 metara od mesta gde vlasnik ljubimca živi.

Veliki broj građana Niša se obraćao Štabu za vanredne situacije sa pitanjima o šetanju ljubimaca tokom zabrane kretanja, kaže koordinator Gradskog štaba Žarko Ranković.

Danas smo dobili pojašnjenje. Dopunom uredbe, koju je izdao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, vlasnici kućnih ljubimaca moći će da ih izvode od 20 do 21 sat u trajanju od 20 minuta i ne mogu da se udalje od objekta u kom žive više od 200 metara - kaže Ranković.

U odluci se navodi da neće biti dozvoljeno da se vlasnici ljubicama okupljaju u grupama.

Podsetimo, vlasnici pasa su danima negodovali jer im dosad, zabranom kretanja u policijskom času, nije bilo dozvoljeno da prošetaju ljubimce.

Policijski čas, prema poslednoj odluci, traje od 17 sati do 5 sati ujutru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    15:08 // 4. 4. 2020.

    U ovoj državi vlasnici pasa očigledno imaju veća prava nego deca, penzioneri i bolesni. Ovo je diskriminacija građana Srbije najgore vrste, ne samo po moralnim već i po pravnim normama.
    Jasno je da kućni ljubimci imaju fiziološke potrebe i navike koje je teško promeniti, ali ne mogu se selektivno omogućavati bilo kakva prava i privilegije ikome, ako su ista uskraćena većini građana Srbije.
    Zato

  • Mladen Miljkovic

    20:33 // 24. 3. 2020.

    Molio bio da mediji i politicari ne sire paniku i pocnu objavljivati statistike i poredjenja sa sezonskim gripom. Svi koji potpaljuju histeriju treba da znaju da ce se njimo obiti o glavu vanredno stanje.

  • Poštovani vlasnici pasa

    14:50 // 23. 3. 2020.

    Trebalo bi da shvatite da niko ne mrzi vaše pse. Sav gnev i negativni komentari su upućeni vama a ne psima, zbog nedostatka osnovnog vaspitanja, bahatosti, nepoštovanja drugih ljudi i komšija nad kojima se iživljavate upravo preko svojih pasa. Kada biste se ponašali civilizovano, čistili za svojim kucama, vodili ih na povocu i puštali na mestima koja su tome namenjena, svima bi bilo lepše ..

    • Pera

      19:42 // 23. 3. 2020.

      I kad bi svi ostali svoje smece stavljali na za to predvidjeno mesto....

    • Gagi

      07:29 // 18. 4. 2020.

      Posedujem psa. Malog bishona i smatram da ste delimično u pravu. Tačno je da postoje ne odgovorni vlasnici, ali u ovom periodu sam primetio da se vlasnici pridržavaju pravilima lepog ponašanja ( čiste za sobom i kontrolišu svoje ljubimce). Barem kod mene u kraju. Voždovac. Ne bih generalizovao. Kao za sve.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: