Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 25. 1. 2021.

| Servisne informacije

Situacija sa strujom u Medveđi bolja, ali se još ne zna kada će sva sela dobiti struju

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Još stotinak domaćinstava nema napajanje; foto: monteri EPS-a

Opština Medveđa proteklih nedelja imala je ogromne probleme sa strujom usled poplava i ledene kiše, a da je danas situacija znatno bolja za Južne vesti potvrđuje predsednik Opštine Nebojša Arsić koji očekuje da uskoro i preostalih stotinak domaćinstava u brdskim selima dobije struju.

Protekle nedelje 35 trafostanica i velike broj sela na teritoriji Medveđe bio je bez struje, međutim, usled lepog vremena i povećanjem ekipa EPS-a otklonjen je kvar na 20 trafostanica, pa su i mnoga sela posle više od dve nedelje dobila struju. Ipak, situacija nije povoljna svuda. struja Medveđa Težak teren i velika šteta otežavaju normalizaciju snabdevanja strujom u Medveđi; foto: monteri EPS-a

I dalje nije sjajno, 15 trafostanica i stotinak domaćinstava je i dalje bez struje. Moramo dati sve od sebe da i ljudi u tim selima dobiju električnu energiju što pre i da se njihov život koliko-toliko vrati u normalu - rekao je Arsić.

On je dodao i da su sve raspoložive snage na terenu i da je svakodnovno u kontaktu sa direktorom EPS-a koji će, kaže, poslati još ekipa kako bi stanje na teritoriji Medveđe bilo dovedeno u normalu, ali da se konačno izvrši rekonstrukcija celokupne mreže u ovoj multinacionalnoj opštini.

Svi stanovnici Medveđe su podjednako važni, bilo da su Albanci ili Srbi. Teško je reći kada će struju dobiti sva sela jer su tereni izuzetno teški, a i šteta je velika. Primarni cilj je da svi dobiju struju, jer je teško biti bez struje i jedan dan, a kamoli 15. Nakon toga moramo krenuti u rekonstrukciju mreže kako nam se ovo više ne bi dešavalo - kazao je Arsić.

Veliku pomoć stanovnici Medveđe dobili su u vidu paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama, kao i u agregatima koji kruže selima, u zavisnosti kome su kada potrebni.

Stigla su dva velika agregata iz Rusije, a mi smo uspeli da obezbedimo 35 manjih. Pored agregata, pomoć je stigla i od Opštine Bogatić koja nam je poslala 25 tona brašna koje će biti podeljeno na ravne časti - istakao je Arsić.

Ističe i da se o svakom podeljenom paketu vodi evidencija kako bi se izbegle situacije da neko dobije više paketa, a neko nijedan.

Podsetimo, iz budžeta Opštine Medveđa za sanaciju šteta od poplava je izdvojeno blizu dva miliona dinara. U rešavanju problema sa strujom, ali i raščišćavanju terena priklučila se i vojska za koju su iz Opštine obezbedili smeštaj i hranu.

struja Medveđa 3 Ne zna se kada će još 100tinak domaćinstava dobiti struju; foto: monteri EPS-a

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: