Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 31. 12. 2018.

| Servisne informacije

Skraćeno radno vreme i besplatno parkiranje na jugu tokom praznika

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
apoteka
Pojedine apoteke i lekari radiće bez pauze; foto: Lj. M.

Zbog predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika u Nišu, Leskovcu, Pirotu, Vranju i Prokuplju 1, 2. i 7. januara neke ustanove neće raditi, pojedine će imati skraćeno radno vreme, a dežurni će biti lekari i apotekari, dok će parkiranje biti besplatno.

U Nišu će građani besplatno moći da se parkiraju 1, 2. i 7. januara, saopštili su iz Parking servisa, a tih dana neće raditi Korisnički servis u Ulici mladih 24.

Iz Doma zdravlja navode da će prva dva dana nove godine, kao i za Božić, od 7 do 20 sati raditi lekari opšte prakse za decu i odrasle u Domu zdravlja, Infuzioni punkt u Zdravstvenoj stanici “Čair”, sestre na terenu iz Službe kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja. U tom periodu biće dostupno i Telefonsko savetovalište patronažne službe.

Od 7 do 14 sati biće otvorena laboratorija i radiće sestre na terenu patronažne službe, dok će od 7:30 do 14:30 raditi Punkt u Rajićevoj ulici na poslovima kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja - dodaju u Domu zdravlja.

Kao i svake godine, za predstojeće praznike će non-stop biti dežurna apoteka "Ćele kula" u centru Niša, a 1. januara od 8 do 15 biće otvorena apoteka "Čegar", koja će raditi i sutradan u istom terminu, kao i apoteke "Arnika" u Aleksincu, doljevačka i apoteka "Dr. Milenko Hadžić" u Svrljigu, dok će radno vreme apoteke u Merošini biti od 7 do 14 sati.

Na dan Božića 7. januara radiće sledeće apoteke: dežurna apoteka „Ćele Kula“ u Nišu od 00:00 do 24:00 časova i apoteka „Čegar“ u Nišu od 08:00 do 15:00 časova - dodaju u Apotekama Niš.

1, 2. i 6. januara će Arheološka sala, Logor "12. februar" i Ćele-kula, kako kažu u Narodnom muzeju, biti otvoreni za posetioce od 10 do 15 sati, a na dan Božića 7. januara njihovi objekti neće raditi.


Praznična dežurstva uoči novogodišnjih praznika i u Leskovcu

U toku novogodišnjih praznika većina ustanova neće raditi 1. i 2. januara, među kojima su Uslužni centar u Leskovcu, Narodna biblioteka “Radoje Domanović”, Leskovački kulturni centar i Pošta. Prvi radni dan je 3. januar, a ustanove neće raditi ni za Božić. Prva dva dana nove godine, kao i za Božić, parking se neće naplaćivati u Leskovcu.

Neradni dani u Leskovačkom kulturnom centru, Uslužnom centru i Biblioteci su 1. i 2. januar, kao i dan Božića. Zaposleni u leskovačkom bioskopu napraviće dužu pauzu, te neće raditi od 29. decembra do 10. januara.

Opšta bolnica radiće po ustaljenom režimu rada, osim specijalističkih službi koje se nalaze u prostorijama Doma zdravlja i koje neće raditi 1. i 2. januara, kao ni za Božić.

Što se tiče Doma zdravlja u Leskovcu, služba Opšte medicine u zdravstvenoj ambulanti 4 u Ulici Svetozara Markovića radiće u periodu od 7 do 20 sati, kada će pacijente primati i Dečiji dispanzer.

Hitna pomoć i stomatološko odeljenje dežuraće tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama hitne pomoći, dok će ambulanta u Velikoj Grabovnici raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.


Radno vreme tokom praznika u Pirotu uglavnom skraćeno

Za vreme praznika služba Doma zdravlja za zaštitu odraslih u Pirotu radiće od 7 do 19 sati, kao i službe za zaštitu predškolske i školske dece. Hitna pomoć će dežurati celog dana, dok će stomatolozi raditi od od 7 do 17 sati

Pošte u Pirotu, Babušnici i Beloj Palanci neće raditi tokom praznika, a ona na graničnom prelazu Gradina radiće 24 sata.

U Pirotu će tokom praznika raditi apoteka "Karlo Skacel" u centru grada na Crvenom trgu, dok će apoteke u Dimitrovgradu i Babušnici raditi 2. januara od 9 do 15 sati.

Prvog i drugog januara, ali i za Božić parking će biti besplatan za sve Piroćance.


Dežurstva i u Vranju

Zbog predstojećih neradnih dana, u vranjskom Domu zdravlja organizovano je dežurstvo, dok će lekari u Bolnici raditi 24 sata.

Radiće samo dežurne službe u Domu zdravlja Vranje, od 7 do 19 sati, i to službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, radnika, dece školskog i predškolskog uzrasta, kao i Služba za kućno lečenje i negu i Stomatološka služba.

Hitna pomoć će raditi bez pauze, a isto radno vreme biće i u Opštoj bolnici koja će raditi 24 sata. Urgentna medicina radiće u novom Hirurškom bloku.


Neradni dani i u Prokuplju

Službe u prokupačkom Domu zdravlja su radno vreme prilagodili prazničnom rasporedu pa će 1. i 2. januara od 7 do 19 sati dežurati Služba za zdravstvenu zastitu odraslih i Odeljenje pedijatrije.

Za Božić 7. januara dežuraće Služba za zdravstvenu zaštitu radnika kao i Odeljenje pedijatrije i biće dostupne za pacijente od 7 do 19 sati.

Hitna pomoć će i tokom novogodišnjih i božićnih praznika raditi non-stop.

U Opštoj bolnici “Dr. Aleksa Savić” u Prokuplju rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

Gradska apoteka u Prokuplju u vreme novogodišnjih praznika, 1. i 2. januara, dežuraće od 7 do 20 sati u objektu u centru Prokuplja, a u to vreme radiće i Apoteka “Zdravlje” u Kuršumliji i apoteka u Blacu, dok će apoteka u Žitorađi dežurati 1. januara od 9 do 16, a druga apoteka Centar u ovom gradu dežuraće 2. januara od 9 do 16 sati. Apoteka "Sveti Prokopije" na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša biće otvorena 2. januara od 7 do 15 sati.

Za Božić 7. januara od 7 do 20 sati dežuraće Gradska apoteka u Prokuplju, apoteka "Zdravlje" u Kuršumliji i apoteka u Blacu, dok će od 8 do 15 sati raditi apoteka "Centar" u Žitorađi. Pošta u Prokuplju tokom praznika neće raditi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prima inekcije na novu godinu

    09:42 // 1. 1. 2019.

    Dana's oko 09:00 h odoh u dom zdravlja po inekciju, kad tamo, 40 dinara naplacuju parking. Parking Koji see zove Goran Ostojic. Eeee, toliko o besplatnom parkingu. Bravo !!!

  • Ivan

    19:17 // 31. 12. 2018.

    Sramota za parking servis Nis koji je danas tj 31.12 naplacivao parking .... pocasti bi ih bas lepo ali strah me nece izaci komentar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: