Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 30. 12. 2022.

| Servisne informacije

Skraćeno radno vreme institucija na jugu Srbije za vreme praznika

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
dom zdravlja niš
Radno vreme institucija na Jugu biće skraćeno za vreme novogodišnjih i božićnih praznika; foto: Lj. J.

Kao i svake godine institucije u gradovima na jugu zemlje u periodu novogodišnjih i božićnih praznika radiće skraćeno, dok će jedino službe Hitne pomoći raditi regularno tokom svih dana praznika. Parking će u svim gradovima biti besplatan, a u Nišu će "Oko sokolovo" kružiti gradom do 16 sati, dok u Prokuplju neće raditi uopšte.

Neradni dani povodom praznika biće nedelja 1. januar, ponedeljak, 2. januar utorak 3. januar, kao i subota 7. januar, Dom zdravlja u Nišu radiće skraćeno i biće otvoren za odrasle i decu od 7 do 20 sati. U istom terminu radiće i lekari u Zdravstvenoj stanici “Čair”.

Služba kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja na punktu u Rajićevoj ulici u Nišu radiće od 7 do 14.30, dok će medicinske sestre i tehničari biti na terenu do 20 sati. Služba za laboratorijsku dijagnostiku radiće od od 7 do 14 sati, dok će služba za stomatološku zaštitu u Hitnoj pomoći biti od tokom celog dana.

Kovid ambulatna “Duvanište” radiće od 7-17h, Pedijatrijska kovid ambultana u Domu zdravlja radiće od 7-20h, a vakcinacijski punktovi u prostorijama Kluba Doma zdravlja Niš radiće od 7-13.30, dok će testiranje na lični zahtev za PCR i AG testiranje biti dostupno na lični zahtev od 7-13.30 - saopštili su iz niškog Doma zdravlja.

U Nišu će tokom novogodišnje noći, 1. januara i Božića apoteka jedino “Ćele-kula” raditi standardno, dok će ostlaih prazničnih dana Ogranak apoteke “Duvanište” raditi od 11 do 17 sati, “Čegar” od 8 do 15 sati, “Durlan Plus” u Durlanu od 7.30 do 120 sati i “Mediana” od 8 do 15 sati.

“Armika” iz Aleksinca”, “Dr Milenko Hadžić” iz Svrljiga i apoteka “Doljevac” i "Zdravlje" iz Ražnja radiće od 8 do 15 sati. Apoteka "Merošina" radiće od 7 do 14 sati. Iz Apotekarske ustanove Niš poručuju da će na za doček Nove godine, 1. januar i Božić raditi samo niška apoteka “Ćele-kula”.

Glavna pošta u Nišu u Voždovoj ulici 1. i 7. januara neće raditi, dok će 2. i 3. januara raditi od 8 do 15 sati, dok iz Komunalne milicije javljaju da će “Oko sokolovo” tokom prazničnih dana biti na ulicama Niša do 16 sati, dok Parking servis 2. i 3. januara, kao i za Božić neće vršiti naplatu i kontrolu parkiranja.

Iz niške Toplane poručuju da će u noći između 31. decembra i 1. januara, kao i Badnje veče na Božić, Toplana grejati tokom čitave noći.


Praznično radno vreme i u Leskovcu i okolini

Leskovac Dežurstva u Leskovcu; Arhiva JV U Leskovcu, Brestovcu, Manojlovcu Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih za vreme praznika 1. 2. 3. i 7. januara radiće u periodu od 7 do 20 sati, a Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece u Mlinskoj ulici i Dečijeg dispanzera u Leskovcu takođe će raditi od 7 do 20 sati. U Pečenjevcu, Guberevcu, Predajanama, Velikoj Grabovnici, Vučju ambulante raditi od 7 do 14 sati.

Kovid ambulanta, samo za febrilna stanja, u Zdravstvenoj ambulanti broj 3 ulici Branislava Nušića broj 17, radiće od 7 do 17 sati za dane. Služba kućnog lečenja i nege u vremenu od 7 do 19 sati za dane, dok će Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu raditi u periodu od 7 do 20 sati - naveli su iz leskovačkog Doma zdravlja.

Pošta u Leskovcu u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog radiće samo 3. januara od 8 do 15 sati.


Vranjanci takođe rade skraćeno tokom prvih dana 2023. i za Božić

Vranje-JV.jpg Dežurstva u Vranju tokom praznika; Arhiva JV U Vranju će za vreme praznika Dom zdravlja raditi od 8 do 18 sati Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, radnika, dece školskog i predškolskog uzrasta, Stomatološka služba i Služba za kućno lečenje i negu.

Kovid ambulanta u ATD-u za vreme praznika radi od 9 do 17 sati, a u dečijem i školskom dispanzeru rade od 8 do 18 sati. Laboratorija u Domu zdravlja Vranja i vakcinalni punkt radiće za vreme praznika od 8 do 14 sati, dok će Opšta bolnica Vranja raditi u režimu dežurstva bez prekida 24 sata - rekli su iz Vranja.

Gradska apoteka na šetalištu u Vranju dežuraće za vreme praznika od 7.30 do 24 sata, a parkiranje besplatno tokom svih dana praznika.

Pošte Vranje I i Čukarka na graničnom prelazu radiće samo 3. januara u periodu od 8 do 14 sati, međutim, Ugovorni šalter “Menjačnica Lav” na graničnom prelazu Čukarka radiće tokom svih prazničnih dana od 7 do 18.30.


Pirotski Dom zdravlja takođe dežura

Piroćancima će Dom zdravlja skraćeno raditi u periodu od prvog do trećeg januara i Božića.

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva Amubulanta “Pazar” i Ambulatna “Kej” za zaštitu dece i školske dece raditi od 8 do 18 sati, dok će prijem naloga za kućnu negu i lečenje trajaće od 7 do 8 sati - saopštili su iz pirotskog Doma zdravlja.

262386916_440745247447904_5103438615800660308_n Dežurstva tokom novogodišnjih praznika i u Pirotu; foto: Grad Pirot Pošta Gradina radiće tokom svih dana praznika, 1. januara od 7 do 24 sati, a u ostalim danima radiće tokom čitavog dana od 00 do 24 sati. Pošta u Ulici Srpskih vladara radiće samo 3. januara od 8 do 14 sati.


Praznična dežurstva Parking službe, Apoteke, Doma zdravlja i Bolnice u Prokuplju

prokuplje centar Bez Oka sokolovog u Prokuplju: foto: Lj. M. Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, Apoteka Prokuplje, Dom zdravlja i Bolnica Prokuplju radiće po kao i ostali gradovi na jugu po sistemu prazničnih dežurstava.

U okviru Doma zdravlja u Prokuplju, prvog dana Nove godine, kao i 2., 3. i 7 januara dežuraće služba Opšte medicine od 7 do 19 sati. Pedijatrija će raditi svakog dana tokom praznika od 7 do 19 sati - rekli su iz Prokuplja.

Za vreme praznika Gradska apoteka će u Prokuplju, Blacu i Kuršumliji raditi tokom svih prazničnih dana od 7 do 20 sati. Ostale apoteke ne rade 1. i 7 januara, dok će ostalim danima u Novoj godini raditi uobičajno, dok Parking služba neće raditi 1.,2., 3., kao i 7. januara.

Pošta Prokuplje I radiće kao i većina pošti na jugu samo u utorak 3. januara od 8 do 14 sati, a parking servis, kao i “Oko sokolovo” u danima praznika neće raditi.

U svim gradovima juga službe Hitne pomoći, tokom svih dana praznika 1. 2. 3. i 7. januara radiće regularno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: