Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 30. 11. 2023.

| Servisne informacije

Sledeće nedelje počinje isplata 10.000 dinara srednjoškolcima

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
skolska klupa foto aleksandar kostic
Sledeće nedelje isplata; Ilustracija; foto: A.K.

Jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara, koju je nedavno najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dobiće i srednjoškolci koji pohađaju srednje škole na teritoriji Grada Niša, odlučeno je na sednici gradske Skupštine. Isplata bi trebalo da počne sledeće nedelje.

Kako je najavljeno, isplata novca za sve srednjoškolce u Srbiji će ići preko lokalnih samouprava.

Iz Grada Niša očekuju da će novac iz republičkog biti prebačen u gradski budžet do kraja sledeće nedelje, kada bi isplata trebalo da krene.

Novac će iz gradskog budžeta biti isplaćen i učenicima koji ne žive na teritoriji Niša, ali pohađaju škole u ovom gradu - kažu.

Isplata će biti isplaćena preko majki, ukoliko učenici žive sa ocem, preko očeva ili preko hraniteljskih porodica ili posebnih centara, najavio je Vučić prilikom gostovanja na jednoj nacionalnoj televiziji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zorica

    17:17 // 18. 12. 2023.

    Nekima isplaceno, nekima ne, evo licno moje dete nije dobilo tih 10 000, a znam jos dece koja nisu dobila, nemamo kome da se obratimo bitno je za javnost da se cuje, da su svi isplaceni

  • jelena

    20:20 // 3. 12. 2023.

    Mesečna materijalna pomoć aka socjalna pomoć se daje na osnovu nezaposlenosti i takav vid pomoći se prima 9 meseci i tri meseca se pauzira. Dok su u takozvanoj pauzi socijalno ugroženi nemaju nikakva primanja. Ova vrsta pomoći koju je država davala socijalno ugroženima je isključila socijalno ugrožene koji se nalaze u pauzi. Tako da su nekim porodicama dali po 10000 svakom članu porodice a neki su

  • Student

    17:19 // 30. 11. 2023.

    KAZNA 17 decembra...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: