Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 27. 4. 2018.

| Servisne informacije

Sledeće nedelje počinju da rade tri javne česme u Nišu

Autor:V. Milić Izvor:Južne vesti
Česma Marger
Od 30. aprila građani će moći da piju vodu na Margeru, kod Pravnog i na Bulevaru Nemanjića; Foto: JV arhiva

Sezona javnih česama počinje od kraja aprila, a na teritoriji opštine Medijana za početak će voda poteći na tri mesta – na Trgu kralja Aleksandra, na Margeru i na Bulevru Nemanjića kod zgrade „Lepe Brene“.

Iz Medijane, odakle su ranije najavili da će javne česme pustiti početkom maja, kažu da su ove tri prošle kontrole ispravnosti i da će voda sa njih poteći u ponedeljak 30. aprila.

I dok temperature iz dana u dan rastu, iz Medijane koja ima i najviše česama na svojoj teritoriji, ajavljuju i da će JKP Naissus ubrzo završiti pripreme još nekoliko njih.

Ova informacija je potvrđena Opštini Medijana u JKP Naissus, uz napomenu da će ubrzo posle toga u rad biti puštene i česma kod Opštine Medijana, na Keju 29. decembar kod Hotela „My Place“, kod Spomenika „Ćele-Kula“ i česma Ktitor u Duvaništu – navode iz Opštine Medijana.

U najvećoj niškoj opštini ima ukupno 19 česama, a kako najavljuju, ostale će biti puštene u rad po dobijanju rezultata iz Instituta za javno zdravlje da je voda ispravna.

Inače, skoro svake godine, poslednja bude puštena česma na Trgu kralja Milana, i to upravo zbog nedefinisane „nadležnosti“ nad ovom spomen-česmom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    13:08 // 28. 4. 2018.

    Treba se setiti da se upale, ali i da se ugase gospodo.

    Na Bubnju svake zime pucaju cevi, trosak koji imamo od vode koja se izliva i opapravki je kao postavljanje nove cesme. A trenutno je cesma jedno plasticno crevo.

    Bolje da ih nema, kad ne umes da upravljas resorsima grada, treba ti ih oduzeti, jer si nesposoban da napravis nesto sto vredi duze od godinu dana.

    UUAAA POLITICARI!!!

  • Jelenak

    22:43 // 27. 4. 2018.

    Ne razumem zašto se čekalo čak do kraja aprila

  • Zaprepašćen!

    21:45 // 27. 4. 2018.

    Zar već od 1. maja, čak i dan ranije, da se reši ovako krupan problem sa čak tri česme u ovolikom gradu? Svaka čast, o takvom uspehu treba i dalje pisati!! A tek ako se eventualno, uz požrtvovane velike napore svih plaćenih komisija i funkcionera opštine Medijana i grada, pobedonosno pusti voda i u bazenčić u parku Sv.Sava - EU za to uopšte neće morati da dolazi. Napred u nove velike pobede!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: