Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 24. 3. 2020.

| Servisne informacije

Sneg na jugu Srbije do 30 cm, ali bez većih problema za putare

Autor:Lj.F, Lj. M, B. S, M. D.Izvor:Južne vesti
prokuplje sneg
Najviše snega palo u Prokuplju; foto: Lj. MItić

Sneg koji par dana pada na jugu Srbije nije napravio problema putarima jer u većini mesta nema zadržavanja snega na kolovozu. Visina snežnog pokrivača ide do 30 cm, najviše je palo na teritoriji Prokuplja, a kako kažu vozači nema problema u saobraćaju. Veća količina snega pala je u višim predelima i planinskim selima, a ekipe zimskih službi su na terenu.

Sve ulice i putevi u Pirotu su prohodni, kaže šef Zimske službe Dragan Minčić, a kako u gradu nema zadržavanja snega, nije bilo potrebe za intervencijama.

Nešto drugačija situacija je u višim predelima, a kako kaže Sreten Savov iz Štaba za vanredne situacije, ekipe su na terenu.

Imali smo pozive iz sela ka Zavojskom jezeru, tamo su upućene ekipe, kao i prema selima Sinja Glava i Prisjan. Ekipe će obići i staroplaninska sela Dojkinci i Topli Do, gde ima više snega - kaže Savov.

Prema podacima Metereološke stanice u Dimitrovgradu visina snega je 16 cm, trenutno je 0 stepeni, dok je noćas minimalna temperatura iznosila -3.

Slična situacija je i u Leskovcu, sneg u ovom gradu pada od sinoć i dostigao je visinu od 15 centimetara, ali problema u saobraćaju nema. Sneg se ne zadržava na kolovozu, a vidljiv je na krovovima i automobilima. vranje sneg Bez zadržavanja na kolovozu; foto: M. D.

Putari kažu da se čisti po prioritetima, a vozači da su za sada glavne saobraćajnice prohodne.

Ekipe Zimske službe izašle su na ulicama i u Vranju, a kako kažu jedan kamion obilazi gradske ulice, dok je drugi raspoređen na opštinskim putevima.

Nije bilo nikakvih problema, niti prijava - kažu u Zimskoj službi.

U Bosilegradu je palo oko 15 cm snega, dok je u selima visina snežnog pokrivača za 5 cm veća. Kako kažu nadležni nema problema zasada, a ekipe su spremne da krenu sa čiščenjem ukoliko za to bude potrebe.

Putevi su čisti i u Surdulici.

Sneg koji od sinoć pada na teritoriji Prokuplja nije stvorio velike probleme jer se na putevima prvog i drugog reda uglavnom odmah topi, a JKP Hammeum u Prokuplju od jutros je na terenu i čiste ulice po prioritetima.

Nadležni tvrde da su u ovom trenutku angažovana 3 traktora sa rasipačima soli i raonikom, što je sasvim dovoljno za trenutnu situaciju.

Naše ekipe su od jutros na terenu i već su očišćene ulice ka Domu zdravlja i Bolnici, posipamo so i rizlu i za sada sve ide po planu. Imamo dovoljno zaliha, a očekujemo i da tokom dana sneg prestane da pada - kaže Bratislav Dunjić iz JKP Hammeuma.

Od jutros je angažovana i mehanizacija za čišćenje snega u udaljenim planinskim mestima gde uglavnom žive staračka domaćinstva i gde je visina snežnog pokrivača od 30 cm, pa do preko jednog metra.

Na državnim putevima prvog i drugog reda na teritoriji Topličkog okruga, gotovo i da nema snega jer se topi na kolovozu, ali nadležni upozoravaju na opreznost zbog poledice i vlažnog kolovoza.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: