Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:48, 6. 2. 2020.

| Servisne informacije

Sneg na jugu, posao za putare

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
sneg, Nis, februar 2020, foto jv ljj 1
Sneg nije iznenadio putare; foto: Lj. J.

Prvi sneg u ovoj godini nije iznenadio putare u Nišu, Pirotu, Vranju, Leskovcu i Prokuplju, ali je teško prohodan put kod Surdulice, a pojedine autobuske linije ka selima kod Svrljiga i u Pčinjskom okrugu su skraćene.

Sneg koji je počeo da pada tokom srede uveče, naterao je Zimsku službu Niša na ulice. Kako kaže Stojan Spasić, šef Zimske službe, ekipe su od sinoć na terenu.

Radili smo noćas u gradu sa 10 vozila i sada smo na terenu sa 10 vozila, imamo četiri radne mašine. Ulice prvog i drugog stepena su očišćene, sada radimo ulice trećeg i četvrtog stepena. Bačeno je 76 tona soli, a radimo i dalje. Topi se sneg, lakše je, a sada su nam prioritet ulice trećeg i četvrtog stepena - kaže Stojan Spasić.

sneg, Nis, februar 2020, foto jv ljj 2 Sneg pada od srede uveče; foto: Lj. J.

I u selima i okolini se čisti, kaže Spasić.

Na seoskim područjuma radi "AB putogradnja" sa pet ekipa, idu ka prioritetnim mestima kao što su Cerje, Sečanica i Jelašnica. Ukupno imamo 15 ekipa Zimske službe i 4 radne mašine i svi radimo - dodaje Spasić.

U Vranju je padao sneg cele noći, a gradski putevi su prohodni, kažu u Zimskoj službi.

Još noćas je izašlo 5 kamiona da čiste, a otežan je saobraćaj prema planinskim selima, pa su otkazani autobuski prevoz za Krivu feju, Barelić i Vlase - kažu u Službi.

sneg, Nis, februar 2020, foto jv ljj 3 foto: Lj. J.

Surdulica, kaže meštanin koji radi u Vranju tri puta je gora od celog okruga. Jutros je dolazio na posao u Vranje i kaže da je prohodno, ali otežan saobraćaj.

Zimske službe su obišle sve putne pravce u Pirotu i okolini i kako kažu, nema mnogo snega.

Na pojedinim pravcima baca se so zbog niskih temperatura. U staroplaninskim selima Dojkinci, Jelovica i Rosomač će Šumsko gazdinstvo Pirot očistiti puteve - kažu u Zimskoj službi.

Na Staroj planini ima snega i do 20 cm.

Kako javlja novinarka sa terena, u Leskovcu nema problema zbog snega.

Prohodno je, nije palo mnogo snega - kaže novinarka.

sneg, Nis, februar 2020, foto jv ljj 4 foto: Lj. J.

Sneg koji je prethodne noći padao na teritoriji Topličkog okruga, za sada nije napravio veće probleme putarima, jer su državni putevi prvog i drugog reda prohodni, javlja novinar Južnih vesti, a nešto lošija situacija je u udaljenim planinskim selima na teritoriji grada Prokuplja, kao i u opštinama Blace i Kuršumlija.

Autobuski saobraćaj u Prokuplju funkcioniše na svim relacijama osim na putnom pravcu ka Donjoj Bresnici i Mikulovci. Kako saznajemo, ekipe su na terenu i očekuje se skora normalizacija i prohodnost i tog dela. Gradski saobraćaj funkcioniše normalno, kao i međugradski - javlja novinar.

Slična situcija je i u opštinama Blace i Kuršumlija, gde su ekipe na terenu i rasčišćavaju puteve ka planinskim selima na lokalnim putevima.

Anketa
Iz JKSP "Svrljig" kažu da su svi pravci prohodni, mehanizacija je na terenu, čiste se svi putni pravci po prioritetima, a na državnom putu Niš - Zaječar obavezna je zimska oprema i dodatni oprez preko Tresibabe i na prevoju Gramada.

Zbog ugaženog snega i leda na pojedinim putnim pravcima ka selima, neke autobuske linije su skraćene, dok autobus ka Drajincu ne saobraća. Oni koji putuju ka Vlahovu, moći će autobusom samo do Guševca, prevoza nema ka Popšici, a autobus koji ide ka selima Varoš i Palilula, putnike prevozi samo do Niševca - kažu sa autobuske stanice Nišekspresa u Svrljigu.

Kako čitaoci Južnih vesti javljaju, u Aleksincu ulice nisu očišćene.

Nisu stigli putari da očiste... Aleksinac pod ledom, ni trunke soli... vozimo reli - kaže čitateljka.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, maksimalna temperatura danas bi trebalo da bude 2 stepena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragon

    22:10 // 6. 2. 2020.

    Samo su protrcali po Merosinskim putevima.i okolnim selima.
    Cccc ko tajfuni nista bas nista.

  • Samostalna opština NB

    16:45 // 6. 2. 2020.

    U ulicama: Čegarska i Tošketova u Niškoj Banji je led. Žale se iz putarske službe kako niko ne sme da se spusti. Zašto sinoć nisu prošli i bacili so sad bi bilo suvo? Kad se svi isele i dođe manjina onda će da im očiste do asvalta. Kažu nemogu da prođu tesne ulice pa naravno kad pošalju veliki kamion. Nesposobne vođe da reše problem.

  • Mladen Jokanovic

    16:42 // 6. 2. 2020.

    Ne znam koji je prioriter Bulevar Nemanjića, jutros kad sam krenuo na posao u 8 i 30h nije bilo ni očišćeno a ni bačene soli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: