Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 25. 2. 2018.

| Servisne informacije

Sneg zasad ne muči putare, “ledeno” i naredne nedelje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
sneg
Sneg će prema prognozama padati i narednih dana; foto: JV/J. A.

Ekipe Zimske službe su “u akciji” od sinoć, kada je počeo da pada sneg u Nišu i okolini, kaže šef ove službe Sveta Manić, pa zasad nema većih problema na putevima. Meteorolozi najavljuju da će sneg padati i početkom nedelje, a temperatura će pasti do -12.

U toku noći je na putevima bilo leda, navodi šef Zimske službe, ali su ekipe odmah angažovane i nije bilo većih problema u saobraćaju. Bačeno je 40 tona soli, dodaje Manić, a sneg koji je počeo intenzivnije da pada još ne pravi probleme putarima.

Pratimo kakva je situacija i radimo koliko je potrebno. Saobraćaj se odvija bez nekih posebnih poteškoća. Na kolovozu još ima tu i tamo snega, ali neznačajno. Najava je bila da će biti snega i ekipe su spremne, ima ih dovoljno. Ima i dovoljno soli, dovoljno rizle, tako da nema briga. Ovo je najobičnija zima, nema tu mnogo filozofije - naglašava Manić.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da će u Nišu padati sneg i u ponedeljak 26. i utorak 27. februara, a najhladnije će biti u sredu i četvrtak.

Početkom sedmice će, prema prognozama, maksimalna temperatura u Nišu biti -3, a u utorak prognoziraju maksimalnih -6. U sredu i četvrtak će biti najhladnije, a prognozira se promenljivo oblačno vreme sa temperaturama od -12 do -2. Kiša bi mogla da padne u petak, ali će tada temperature biti “u plusu” i u najtoplijem delu dana moglo bi da bude 5 stepeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • objektivno

    05:24 // 27. 2. 2018.

    Koliko primalaca socijalne pomoci je radno sposobno?I te pare se moraju zaraditi,pa dajte im lopate po sat-dva.

  • sugradjanin

    11:09 // 26. 2. 2018.

    Ne vredi cistiti dok pada,ali kad prestane,ajmo svi.Nije sramota,a i nece da nam padne kruna s glave.Placeni jesu da ciste,ali ne mogu sve.Platite,ima momaka koji to rade za pare.Moje dvoriste i trotoar su stalno cisi.To je stvar vaspitanja.

  • Branko Boricic

    09:54 // 26. 2. 2018.

    Sneg ne "muči" putare, verovatno zato što se njime ne bave, ali zato muči sve ostale.
    Ne znam gde živi gospodin autor ovog teksta i da li je od jutros pokušao da prođe bilo kojom gradskom ulicom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: