Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 24. 6. 2020.

| Servisne informacije

Tokom leta besplatno priključenje korisnika na pirotsku Toplanu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
grejanje
Akcija traje od 1. jula do 30. septembra; foto: arhiva JV

Cena grejanja u Pirotu neće se menjati između 2 grejne sezone, kažu u Toplani, a svi novi korisnici mogu da iskoriste akciju besplatnog priključenja na sistem daljinskog grejanja od 1. jula do 30. septembra.

U pirotskoj Toplani u toku je redovni remont postrojenja i čišćenje kotlova, a kako kažu, radovi će biti završeni do sredine avgusta. Kako bi privukli nove korisnike, ali i vratili stare, kako kaže direktor Bratislav Ćirić, od početka narednog meseca krenuće akcija besplatnog priključenja.

Priključak je u nekom periodu bio veoma skup i mogu da kažem da je bio nepristupačan korisnicima. Prošle godine je cena smanjena, to je dalo neke rezutate. Periodičnim poskupljenjem struje mi postajemo konkurentniji i očekujemo ovog leta nove korisnike - kaže Ćirić.

U Pirotu se trenutno oko 3.000 korisnika greje na daljinsko grejanje, a cena priključka za stan površine oko 60 kvadrata trenutno košta oko 7.000 dinara.

Između 2 grejne sezone ranijih godina obično se dešavalo smanjenje korisnika. Oko nove godine mazut je poskupeo, ali mi cenu grejanja nismo menjali uvođenjem komprimovanog gasa kao energenta - kaže direktor.

On ne očekuje poskupljenje cene grejanja ni između 2 sezone.

Podsetimo, kao glavni energent Piroćanci od nedavno koriste komprimovani gas koji je u potpunosti zamenio mazut, a iako kroz ovaj deo Srbije ne prolazi gasovod, pronađeno je rešenje - gas se svakodnevno cisternama doprema u Pirot i spušta u gorionike Toplane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikolazz

    07:21 // 25. 6. 2020.

    Iz nase zgrade smo se svi iskljucili iz toplane i presli na elektricno grejanje jer su bezobrazni i naplacuju previse. Takva je situacija svuda.

  • Stojko

    13:48 // 24. 6. 2020.

    A Niš, šta čeka?

    • Djunta

      19:18 // 24. 6. 2020.

      Nis je jedini prihvatio tarifni sistem a Bandjur ga ,dolaskom sns-a na vlast ,oberucke prihvatio i po njegovim analizama se sve to sprovodi !

  • Ivan

    13:18 // 24. 6. 2020.

    Odprilike je 3 do 5 puta jeftinije grejanje na drva. I imaš ga kad hoćeš nezavisno od sezone. I možeš da kuvaš i pečeš besplatno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: