Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 20. 4. 2022.

| Servisne informacije

Tokom praznika policija će pojačano kontrolisati vozače

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
saobraćajna policija KOSTA
Pojačana kontrola tokom praznika; foto: A. Kostić

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika saobraćajna policija će pojačano kontrolisati vozače, jer se u periodu od 21. aprila do 3. maja na putevima u Srbiji očekuje veći broj vozila.

Uprava saobraćajne policije sprovodiće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, kako bi se i tokom predstojećih praznika očuvala bezbednost saobraćaja.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, kao što su prekoračenje brzine kretanja vozila, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje. Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, policija će kontrolisati i ove učesnike u saobraćaju - navode u saopštenju.

Svaki zaustavljeni vozač radiće alko-test, a proveravaće i da li vozači i putnici koriste sigurnosni pojas.

U 2021. godini, za tri praznična dana, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 10, a povređeno 300 učesnika u saobraćaju. Naglašavamo da je vožnja pod dejstvom alkohola najčešći uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda tokom praznika, što potvrđuje činjenica da su tokom prošle godine u vreme praznika u čak 53 saobraćajne nezgode učestvovali vozači pod dejstvom alkohola - rekao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova apeluju na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pirs

    18:15 // 21. 4. 2022.

    Kontrola konjskih zaprega, biciklista koji ne poštuju ni jedno saobraćajno pravilo i projure pešačkim kao da je staza za bicikliste?

  • Mrk

    17:42 // 21. 4. 2022.

    Al sto vole da pale rotaciju, svetli nis ko las vegas samo jure...

  • Jasar

    17:41 // 21. 4. 2022.

    A do sad niste nam kozu skidali a ovima sto im kobajagi fali policija zelim kazne na kucnu adresu za 1kmh prekoracenja... Ajde bre pa nema nigde ovoliko represije...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: