Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:15, 2. 8. 2020.

| Servisne informacije

Tri novozaražene osobe u Pirotskom okrugu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pirot
U Pirotu 2 nova slučaja zaraze ; foto: Lj. F.

Dve osobe iz Pirota i jedna iz Babušnice pozitivne su na virus korona od 33 uzorka čiji rezutati su stigli u pirotski Zavod za javno zdravlje. Jedan pacijet iz pirotske Opšte bolnice prebačen je na lečenje u Klinički centar Niš.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Pirotu u ovu instituciju prispeli su rezultati za 33 uzeta uzoraka, a 3 su pozitivna - 2 iz Pirota i 1 iz Babušnice.

Epidemiološka situacija u Pirotu, gde ima najviše zaraženih, je i dalje nepovoljna, ocenjuju epidemiolozi, ali stabilna i pod kontrolom, a zbog naglog porasta broja zaraženih Štab za vanredne situacije u Beloj Palanci uveo je vanrednu situaciju i to je za sada jedina lokalna samouprava u Pirotskom okrugu koja je proglasila vanrednu situaciju.

U toku ove nedelje broj pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja Pirot i Doma zdavlja Bela Palanka se u odnosu na prethodnu nedelju polako smanjuje, s tim što je oko 30% prvih pregleda, a 70% kontrolnih pregleda - obaveštavaju iz Zavoda.

Situacija u Pirotskom okrugu krajem maja pa do 10. juna je bila stabilna i nije bio zabeležen nijedan slučaj zaraze, a od tada u, kako ga epidemilozi nazivaju, junsko-julskom epidemijskom talasu registrovano je 183 laboratorijski potvrđenih osoba.

U ovom periodu najviše zaraženih registrovano je u Pirotu - 117, u Beloj Palanci 57, Babušnici 6 i Dimitrovgradu 3, a više od dve trećine je izlečeno - kažu u Zavodu.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot danas se nalaze 5 obolela pod sumnjom na kovid, 2 osobe su oporavljene i otpuštene, dok je na lečenje u KC Niš prebačeno jedan pacijent.

Za 3 uzorka se čekaju rezultati, a danas, 2. avgusta je uzorkovano još 6 briseva.

Od početka epidemije u Pirotskom okrugu laboratorijski je potvrđeno pozitivnih na kovid 339 osoba - u Pirotu 226, Babušnici 32, Beloj Palanci 77 i Dimitrovgradu 4.

Preminule su 22 osobe od posledica kovida.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    23:43 // 2. 8. 2020.

    Stedi se i na higijeni.

    • Sergio

      10:44 // 3. 8. 2020.

      Eeeeeee Nislijo u svakoj epidemiji je Nis bio u vrhu, tako nemoj druze....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: