Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 14. 1. 2019.

| Servisne informacije

Tri sela “zaglavljena” u snegu, ulice u Nišu prohodne

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Sneg-putevi;-foto:-JV-J.-A
Sneg pada od jutros, ali glavne saobraćajnice zasad prohodne; foto: JV/J. A.

Do tri sela u niškom kraju ne može da se stigne zbog velike količina snega, a mašine koje su tokom vikenda bile u kvaru danas su počele da čiste prilazne puteve. U samom gradu od jutros sneg ponovo pada, a šef Zimske službe Sveta Manić kaže da ne pravi veće probleme i da je na čišćenju ulica angažovano svih 8 ekipa.

Za vikend, a i danas kada je sneg ponovo počeo da pada, “odsečena od sveta” su sela Rautovo, Lazarevo selo i Radikina bara, a Manić pojašnjava da su se mašine pokvarile i da zato nije ni čišćeno. Putevi-sneg;-foto:-citalac Neki delovi grada nisu čišćeni, sneg ih ponovo zavejao; foto: čitalac

Kaže da su ekipe sada na terenu, ali da postoji mogućnost da se mašine ponovo pokvare, pa nije mogao da precizira kada će putevi do sela biti prohodni.

Ja se izvinjavam meštanima ova tri sela zato što su toliko dugo čekali. Mi smo juče zajedno obišli Lazarevo selo, do njega može da se dođe ipak kolima do kraja sela. Radikina bara tamo moram da istaknem aktivnost meštana, oni su sami traktorom očistili put i učinili da bude prohodan iako ima puno snega. U Rautovu je situacija daleko teža, ima puno snega, radi se sada - ističe Manić.

Ponovo su zabelele i niške ulice koje su do jutros uglavnom bile čiste, a Manić kaže da iako nije palo mnogo snega, mašine su već na terenu, čiste sneg i bacaju so. Sneg-ilustracija;-foto:-JV-V.-K Niš pod snegom, pahulje ponovo od jutros; foto: JV/Vanja Keser

Zasad su sve glavne saobraćajnice i lokalni putevi u Nišu prohodni, dodaje Manić. Ekipe su krenule i ka Kravlju, Vukmanovu, Berbatovu, Cerju i Leskoviku, gde ima više snega.

Ne očekuju se neke veće padavine, negde popodne se očekuje prestanak padavina, tako da ne bi trebalo da sneg zada probleme što se tiče gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva - kaže Manić.

Manić dodaje da na ulicama nema poledice, jer je temperatura iznad nule, kao i da se saobraćaj odvija uobičajeno - sporo, ali bezbedno.

Knjazevacka-sneg;-foto:-JV-Lj.-J Niške ulice zasad čiste; foto: JV/Lj. J.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • drax

    07:23 // 15. 1. 2019.

    Da su vam potrebni glasovi za izbore kako bi lepo ocistili ulice u gradu i probili se do sela ,ovako trpaj sve na grbacu ovog jadnog naroda

  • Тако раде људи

    05:04 // 15. 1. 2019.

    Годинама са прозора зграде,гледам комшије који живе у кући.Стазе у дворишту стално очишћене,скоро увек суве,прилаз кући из Вождове улице чист,милина видети.По ко зна колико пута дневно се чисти,али АЛАЛ ВЕРА ЗА ПОРОДИЦУ.Испред наше зграде да се поломимо од леда,никоме не пада напамет да треба чистити.Имамо и професионалног управника,који то треба да организује.

    • Испред наше зграде

      15:27 // 15. 1. 2019.

      Sve ste rekli u tekstu: "Испред наше зграде "

  • sestra desa

    04:34 // 15. 1. 2019.

    Toliko nam je grad ociscen,da ne mogu majku da odvedem kod lekara.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: