Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 6. 5. 2020.

| Servisne informacije

U Bolnici u Leskovcu se od korone leči 131 pacijent, među njima 16 radnika "Jure"

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
le
Otpuštaju se pacijenti, ali dolaze i novi; foto: B. S.

Isti broj pacijenata kao i prethodnih dana leči se od virusa korona u Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug - 131. U Leskovcu je još 16 novoobolelih, te je ukupan broj pozitivnih na kovid 237.

U prethodna 24 sata otpušteno 6 pacijenata, kaže direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, a primljeno je 12 novih, dok je jedan pacijent sa težom slikom poslat za Klinički centar Niš. Ukupan broj pacijenata koji se leče od korone nije se promenio, kaže Dimitrijević, a od ukupnog broja pacijenata 51 je iz Leskovca.

Među pacijentima je i 16 radnika leskovačke "Jure", što je 9 više u odnosu na prethodni period.

Nije bilo smrtnih slučajeva u poslednja 24 sata. Rezultati su stigli za 120 pacijenata, od kojih je 26 bilo negativno i 94 pozitivno. Kod nas je primljeno i 16 radnika "Jure". Svi pacijenti su dobro, imaju blažu kliničku sliku, ali pratimo situaciju - kaže Dimitrijević.

Od ponedeljka, 4. maja, testirane su još 402 osobe, a na koronu je bilo pozitivno 16, dok je 386 rezultata bilo negativno.

Od ukupno 1.382 zaposlenih u Opštoj bolnici, trenutno je 10 radnika obolelo od kovida - 7 medicinskih i 3 nemedicinska radnika. Na lečenje u niški Klinički centar upućeno je 5 zdravstvenih radnika, kaže Dimitrijević, 4 anesteziologa i jedan pneumofiziolog.

Podsetimo, od početka epidemije u Jablaničkom okrugu su od korone obolela 83 zdravstvena radnika, a virus je potvrđen kod skoro svih zaposlenih na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice i delu radnika Hitne pomoći.

Broj obolelih radnika leksovačke "Jure" povećao se za 9, a iako je Ministarstvo utvrdilo da nije bilo propusta u radu, gradonačelnik Goran Cvetanović rekao je da se nisu sve mere za suzbijanje širenja virusa korona poštovale.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ankica Jovanović

    15:44 // 7. 5. 2020.

    Ni u bolnici no u Domu zdravlja nema dovoljno zaštite a mogu da zamislim kako je tamo

  • Victor Belicoff

    17:12 // 6. 5. 2020.

    Stanje u fabrikama i uslovi rada su na zavidnom nivou i sigurno su barem 10 X bolji nego u ostalim zemljama našeg regiona!?
    Ovako misli gospoda iz Bg'a a iskreno se nadaju da je narod i dalje glup kako bi poverovao u ove bajke!
    A ti narode i dalje maši zastavicama na otvaranju ovakvih radnih logora, veruj svim ružičastim vestima, prati sve rijaliti programe i nemoj se usuditi da im ne veruješ!!!

  • tigrovac

    14:51 // 6. 5. 2020.

    Usled ocajne zastite uskoro i radnici tigra.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: