Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 21. 4. 2020.

| Servisne informacije

U Jablaničkom okrugu 180 obolelih od korone, u bolnici u Leskovcu 123 pacijenta

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
korona
Iz leskovačke Bolnice danas će biti otpušteno 15 pacijenata; foto: JV

Od 259 uzoraka koji su se slali na analizu prethodnih dana iz Jablaničkog okruga, 37 je pozitivno na virus korona. Ukupno je u okrugu 180 obolelih, u Opštoj bolnici u Leskovcu leče se 123 pacijenta, a prema rečima gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije Gorana Cvetanovića, niko od njih nije na respiratoru. Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu od posledica izazvanih virusom korona preminulo je 5 osoba.

U sedmoj nedelji izveštavanja o epidemiji virusa korona beleži se pad obolelih, kaže Cvetanović, iz leskovačke Bolnice koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, juče je otpušteno dvoje pacijenata, a danas će još njih 15 otići kući.

U kovid centru u Opštoj bolnici Leskovac hospitalizovana su 123 pacijenta, svi su u dobrom stanju, nijedan pacijent nije na respiratoru. Juče je bilo dva otpusta iz Bolnice, a stigao je i negativni nalaz za 15 pacijenata koji će danas biti otpušteni sa bolničkog lečenja - rekao je Cvetanović.

Od 180 obolelih u Jablaničkom okrugu, najviše ih je u Leskovcu - 134, u Vlasotincu koronu ima 36 osoba, Lebanu 5, Bojniku 3 i Medveđi 2. Od poslatih rezultata predhodnih dana, čak 222 bila su negativna.

Od ukupnog broja potvrđenih slučajeva covid-19 na području okruga broj obolelih među zaposlenima u zdravstvu je 63. Na današnji dan čekamo rezultate za 91 uzorak - kaže Cvetanović.

Pod zdravstvenim nadzorom zbog kontakta sa obolelima u Leskovcu je 1.205 osoba, dok je taj broj na nivou okruga 1.486. U samoizolaciji je zbog dolaska iz inostranstva 867 osoba u Leskovcu i 1.072 u okrugu.

Ukupno 37 pacijenata iz Leskovca koji su se lečili u "Čairu" i Niškoj Banji otpušteni su i oni će 2 nedelje biti u kućnoj izolaciji.

Prema rečima direktora Opšte bolnice Nebojše Dimitrijevića, kovid centar dobro funkcioniše, na ostalim odeljenjima rade se samo hitne intervencije, a ima dovolno lekara i medicinskog osoblja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: