Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 21. 5. 2020.

| Servisne informacije

U KC Niš više nema zaraženih koronom na respiratorima

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
korona
Manje zaraženih koronom u bolnicama; foto: V. Keser

Za dva je porastao broj pacijenata zaraženih koronom u Kliničkom centru Niš, ali sudeći po podacima sa njihovog sajta, po prvi put od kada se objavljuju informacije vezane za novi virus, nema nijednog na respiratoru. U poslednja 24 sata procenat obolelih u odnosu na testirane u Srbiji manji je nego juče i iznosi 1,24%, pošto je zabeleženo 89 novih slučajeva, stoji na sajtu covid19.

U KC Niš sada se leči 38 ljudi zaraženih koronom, ali dobra vest je da nijedan nije u kategoriji najtežih, koji su bili priključeni na aparate za veštačku ventilaciju.

Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor - stoji na sajtu KC Niš.

U Srbiji se broj testiranih od poslednjeg preseka, bar kako stoji na specijalizovanom sajtu, približio 7.000, pošto ih je bilo 6.918. Sa druge strane, manje je hospitalizovanih na nivou cele Srbije - njih 743.

Sa dva nova smrtna slučaja broj preminulih popeo se na 237, dok je izlečeno njih 5.370.

Sve o virusu korona na jugu Srbije možete pogledati ovde.


Štab rekao troje novozaraženih u Leskovcu, sajt Vlade skoro sedam puta više

Razmimoilaženja u podacima na sajtovima covid19 i covid19 data i onih koje daju u lokalnim kriznim štabovima bilo je od početka epidemije, ali danas je to doseglo nove razmere - u leskovačkom Kriznom štabu rečeno je da je u poslednja 24 sata detektovano troje Leskovčana zaraženih koronom, a par sati kasnije na sajtu covid19 data objavljeno je da ih je čak 20.

Time, Leskovac se pozicionirao kao drugi grad po broju obolelih u Srbiji za poslednja 24 sata, sa pet manje od Beograda i duplo više od Vranja, koje je treće.

Pored Leskovca i Vranja, koji su poslednjih dana i ocenjeni kao nova žarišta, pre svega zbog obolelih u fabrikama, na jugu dvoje novozaraženih ima Lebane, dok Prokuplje, Niš i Vlasotince, prema podacima sa ovog sajta, broje po jednog obolelog više.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    05:10 // 22. 5. 2020.

    I šta ćemo sad? Onaj naš presednik je kupovao masovno legalno, polulegalno i ilegalno respiratore... i na crno, i polucrno i na belo... I šta ćemo sad sa tolikim respiratorima koji nam nikad nisu ni zatrebali?

  • Mara

    22:05 // 21. 5. 2020.

    Ko zna kako će se sve ovo završiti

  • Dejan

    19:58 // 21. 5. 2020.

    Nema vise kad umro i poslednji koji je bio na respiratoru

    • Nishlija

      09:55 // 22. 5. 2020.

      A nema ni odakle su umrli. Sada je lako navesti kada umire 2 do 3 dnevno (po njihovim izvestajima). Ali onda bi lako mogli odkriti LAZNA SAOPSTENJA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: