Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:56, 25. 3. 2018.

| Servisne informacije

U Niškoj Banji i dalje voda neispravna, obezbeđene cisterne

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
cisterna
Vodovod obezbedio cisterne za sela u Opštini Niška Banja; foto: JKP Naissus

Vodu iz vodovoda i dalje ne smeju da piju oni koji žive u Jelašnici, Bancarevu, Kunovici, Radikinoj Bari, Lazarevom selu i naseljima Ostrovica i Prosek, saopštavaju iz JKP Naissus i napominju da su u ovim selima postavljene cisterne sa pijaćom vodom.

Vanredna situacija koja je proglašena u Opštini Niška Banja pre 2 dana zbog zagađene vode i dalje je na snazi, a u Javnom komunalnom preduzeću Naissus kažu da su problemi nastali u seoskim vodovodima.

Iako seoski vodovodi na teriotiriji ove Opštine nisu “u nadležnosti” niškog Vodovoda, kako kažu, pokušavaju da pomognu meštanima i njihove cisterne sa pijaćom vodom su na terenu.

Niški vodovod je u cilju pomoći meštanima sela Jelašnica, Bancarevo, Kunovica, Radikina Bara, Lazarevo Selo i naseljima Ostrovica i Prosek, stavio na raspolaganje sve raspoložive resurse do uspostavljanja redovnog stanja - dodaju u Vodovodu.

Saopštili su i da su se u delu javnosti pojavile “neproverene i netačne informacije” o tome kakva je voda za piće u gradu, te kažu da je ona koju piju stanovnici u Nišu “potpuno zdrava, fizičko-hemijski i bakteriološki ispravna”.

Svi naši korisnici imaju dovoljne količine vode, koja je pod stalnim režimom kontrole od strane akreditovane laboratorije niškog vodovoda i Instituta za javno zdravlje u Nišu, čiji rezultati analiza potvrđuju da je voda u Niškom vodovodnom sistemu izuzetnog kvaliteta - kažu u Vodovodu.

Podsetimo, vanredna situacija u Opštini Niška Banja proglašena je u petak, jer je voda zbog poplava zagađena i nije zdrava za piće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: