Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 26. 2. 2018.

| Servisne informacije

U Nišu prohodno, snežni nanosi na lokalnim putevima

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
sneg
Prohodno, ali sa snegom na kolovozima; foto: S. M.

Ulice u Nišu se uveliko čiste i saobraćajnice su prohodne, dok vetar stvara nanose na lokalnim putevima ka planinskim selima, pa je tu saobraćaj otežan, kaže Sveta Manić, šef niške Zimske službe.

Šef Zimskog štaba objašnjava da se saobraćaj u samom gradu obavlja bez zastoja, ali usporeno jer ima još snega na kolovozima.

Ekipe su na terenu. Radi se na ulicama prvog i drugog prioriteta - od Niške Banje do 12. februara, i do Mramorskog brda i Malčanske petlje. JKP Mediana vodi računa da stvori uslove da koliko-toliko bude obezbeđena prohodnost, a to su uspeli - objašnjava Manić.

sneg Iz Zimske službe apeluju na građane da ne koriste svoje automobile, već gradski prevoz; foto: V. M.Direktor Mediane Dragoslav Pavlović kaže da su ekipe ovog preduzeća intenzivno radile sinoć, bačeno je 70 tona soli, a objašnjava i da su, kada je stao sneg, uspeli da skroz očiste kolovoze.

Ekipe Mediane su na terenu u ovom trenutku sa 9 ekipa. Sedam ekipa ima raonike i posipačima soli i one “krstare” ulicama grada, a dva bob-keta, male mašine, koje čiste sneg sa trgova i šetališta - navodi Pavlović.

Napominje i da so ne deluje i ne topi lepo sneg na minus 7, pa moli građane za strpljenje, jer ulice ne mogu skroz biti čiste.

Zbog snega i leda na kolovozu, neke linije u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju su skraćene.


Teško prohodno do Kravlja, Cerja…

Prema rečima šefa Zimske službe na lokalnim putevima je sitaucija znatno drugačija u odnosu na sam grad i saobraćaj otežan.

Visina snega na Kameničkom visu je 37 cm, jak vetar duva i stvara nanose. U dogovoru sa Direkcijom za javni prevoz dali smo nalog da se u tim višim predelima prekine autobuski saobraćaj zbog bezbednosnih razloga. Tamo je sada nemoguće da se bilo šta postigne, jer još pada sneg - objašnjava Manić.

Ističe da na lokalnim putevima u nižim predelima ABM putogradnja sa 8 vozila radi na čišćenju snega i “stvaranju kakvih-takvih uslova da se saobraćaj obavlja”. sneg Vožnja oprezno i obavezno sa zimskom opremom; foto: S. M.

Problematično je prema Kravlju, Leskoviku, Cerju, Kamenici i drugim planinskim selima. Sada je bilo kakva aktivnost tamo kontraproduktivna - objašnjava Manić.

Objašnjava da će, ako vremenske prilike budu povoljnije, kao što se najavljuje, i ovi putni pravci biti očišćeni i prohodni.


Besplatan parking “gde nisu uočljive oznake na kolovozu”

Iz JKP Parking servis saopštavaju da će njihovi kontrolori čistiti u centru grada, kao i da će parking biti naplaćivan na parkiralištu na Sinđelićevom trgu i Čairu.

Napominju da će na parking mestim naplaćivati parking na mestima koja su dostupna, “odnosno na kojima u trenutku parkiranja postoji jasno uočljiva horizontalna signalizacija tj. oznake na kolovozu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    21:52 // 26. 2. 2018.

    Centar grada bre niste uspeli da ocistite! Kako vas nije sramota da zvoncate okolo??? Ulice su neprohodne, sneznih nanosa nema samo s kraja afalta vec i na samom asfaltu. To sto su ugazeni, to ne znaci da je prohodno jer su ispod toga naslage leda. Kad ovo popusti za dan-dva nece moci uopste ni da se vozi ni da se hoda. Sramota je da se u ovolikom gradu ne ociste bar glavni putevi. Dzaba vas bilo

  • tmujo

    12:11 // 26. 2. 2018.

    to sto su auta ugazila ako se to zove ciscenje onda su cistili,to je bruka i sramota za grad ako je ovo uopste grad jer niko niocemu nevodi racuna.Necistimo sneg dok pada a sta ako 3 dana pada bez prekida,kad stane nemorate ni da cistite vec je ugazen ko je preteko preteko ko nije ionako vas nezanima.Ako grad placa odrzavanje nerazumem da niko neproseta i pogleda sta su cistili i dali su cistili.

  • Vasa

    11:33 // 26. 2. 2018.

    Evo informacija iz prve ruke za vas gospodin.Jkp Mediana je na prosle padavine snega izasla sa tri vozila zimske sluzbe a ove sa 6 vozila u dnevnoj smeni radjeno je i suvo i mokro posopanje .A planirano je da se izadje sa 20 vozila ne starijih od 5 godina ali nije se izaslo ne zato sto se nije htelo ni moglo vec zato sto se ceka 300 miliona dinara duga od grada da bi se kupila nova vozila

    • Pitam se

      12:56 // 26. 2. 2018.

      Ako sam dobro razumeo izašlo se sa 30% planiranog kapaciteta.Da li to znači da će toliki procenat potraživati za ovu godinu?Ili oni uvek kukaju na neizmirene obaveze a naplate 100% kad tad i ako izlaze samo s po nekoliko vozila.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: