Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 31. 1. 2023.

| Servisne informacije

U Nišu zimske službe na terenu zbog snega - sve glavne ulice prohodne

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
Sneg Niš, januar 2023; foto: JV Ljubica Jocić
Zimsku službu nije iznenadio sneg; foto: JV/Ljubica Jocić

Od jutros su Zimske službe JKP Mediana na terenu, nema mnogo snega na ulicama Niša, ali kažu da su spremni i za više padavina i niske temperature koje su najavljene za naredne dane. 1. februar će prema prognozama biti topao, sa temperaturama i do 13 stepeni, ali se od četvrtka ponovo očekuje zahlađenje.

Da Zimska služba u Nišu spremno dočekuje minus i sneg, objavili su pre nekoliko dana na iz JKP Mediana. Nije bilo mnogo posla za ovu službu u januaru, jer nije bilo mnogo snega, ali kažu da su za njega spremni. Sneg Niš 1, januar 2023; foto: JV Ljubica Jocić Kažu da su sve glavne niške ulice prohodne; foto: JV/Ljubica Jocić

Na početku dežurstva imamo na stanju oko 2.000 t soli, 1.600 kg granulata kalcijum hlorida. Prošle godine je bilo 22 dana sa snežnim padavinama i bačeno je 870 tona soli. Kao i svake godine građani će moći da preuzmu so u svojim opštinama koje ćemo mi snabdeti blagovremeno - navode iz JKP Mediana.

Jutros su saopštili i da su sve ekipe Zimske službe na terenu, kao i da su ulice prvog i drugog stepena prioriteta prohodne, a kažu da su i na ulicama trećeg prioriteta, odnosno u brdskim delovima grada, gde ima i više snega.

Prilagodite vožnju uslovima puta - poručuju iz JKP Mediana.

Sneg Niš 2, januar 2023; foto: JV Ljubica Jocić Zimska služba od jutros na terenu; foto: JV/Ljubica Jocić U Nišu je danas promenljivo i vetrovito vreme, a iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda kažu da će tokom dana duvati jak severozapadni vetar.

Smenu sunčanih i oblačnih intervala pratiće kratkotrajna pojava snega ili pljuska snega. Najniža temperatura oko -2 °S, a najviša oko 5 °S - dodaju iz RHMZ.

Sutra se očekuje oblačno vreme uz provejavanje slabog snega, a tokom dana biće i sunčanih intervala i toplije nego prethodnih dana.

Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 0, najviša dnevna oko 8 °S. Tokom noći oblačno, uz provejavanje slabog snega - prognozira RHMZ.

Do 8. februara biće čestih smena sunčanih i oblačnih intervala, uz kišu, susnežicu i sneg, a na planinama će se povećati snežni pokrivač, prognozira RHMZ. Više padavina očekuju za vikend, a sneg bi, osim u brdsko-planinskim predelima, u subotu i nedelju trebalo da pada i u nižim predelima južne Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    20:38 // 1. 2. 2023.

    "Traktor,traktor,traktorce
    Vozi Mile motorce"...
    A s(nj)ega nema,a s(nj)ega nema...

    .

  • Ivan

    13:58 // 31. 1. 2023.

    Sneg?
    Po krovovima tri cm...

  • Mrk

    12:59 // 31. 1. 2023.

    Koj sneg, kude vidoste sneg?, ovo malo ga prosaralo smešno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: