Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 22. 4. 2020.

| Servisne informacije

U Pčinjskom okrugu 112 obolelih, prvi slučaj korone u Bosilegradu i prvi preminuli u Trgovištu

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
korona
Prema rečima epidemiologa, situacija u Pčinjskom okrugu se stabilizuje:foto flickr.com Governor Tom Wolf

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju, broj zaraženih virusom korona u Pčinjskom okrugu je 112, a gotovo polovina obolelih je iz Vranja - 52. U prethodna 24 sata potvrđen je i prvi slučaj virusa korona u Bosilegradu, a od zdravstvenih komplikacija izazvanih virusom u niškom Kliničkom centru preminuo je rudar iz Trgovišta, potvrđuju u Zavodu za javno zdravlje.

Kada je reč o Pčinjskom okrugu, podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju pokazuju da je u Surdulici zvanično 31 osoba obolela, Vladičinom Hanu 20, Bujanovcu 4, Preševu i Trgovištu po dvoje, Bosilegradu jedna.

Ukupno 13 ljudi je preminulo u okrugu - jedna osoba iz Trgovišta, jedna iz Bujanovca, dvoje iz Hana, 4 Surdulice i petoro iz Vranja - kaže epidemiolog Slađan Stanković.

Poslednji podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da je u Vranju 57 obolelih, Surdulici 34, Preševu 3, Bosilegradu 2, a razlog nepodudaranja tih podataka za podacima Zavoda je, prema rečima Stankovića, to što je osoba nekad pozitivna 2 puta.

Neko je pozitivan i po drugi put, pa onda i te brojke ulaze u statistiku Ministarstva i dolazi do mešanja. Mi uzimamo u obzir to što smo testirali u okrugu, ali i one koji su testirani u nekom drugom gradu, ali dok za njih ne dobijemo potvrdu to onda nije zvanično - kaže Stanković.

Dodaje da se situacija u okrugu stabilizuje i postaje povoljnija.

Poslednjih dana je izlečeno i otpušteno iz bolnice oko 50 ljudi, povoljnije je i to što se javljaju blaže kliničke slike i asimptomatski slučajevi i manji je priliv pacijenata u Pčinjskom okrugu - kaže Stanković.

Razliku u broju obolelih u Bosilegradu prokomentarisao je i predsednik Opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev na svojoj Fejsbuk stranici. On je napisao da se radi o osobama koje su evidentirane kao obolele sa bosilegradskom ličnom kartom, a žive van Bosilegrada, u unutrušnjasti Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tigrovac

    12:08 // 22. 4. 2020.

    Kaze konj,sve je u redu,steci cemo svi imunitet,makar napunili beogradska i ostala groblja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: