Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 25. 3. 2020.

| Servisne informacije

U Pirotskom okrugu preko 300 volontera pomaže sugrađanima

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pomoć
U Pirotu pomoć dobilo 290 građana; foto: Grad Pirot

Najosnovnije namirnice, sredstva za higijenu i lekove, svakodnevno oko 300 volontera u Pirotskom okrugu dostavlja starijim sugrađanima, a na telefone kol-centara javilo se skoro 1.000 građana.

Kol-centri oformljeni su u svim opštinama Pirotskog okruga, a u Beloj Palanci i Babušnici ovi centri dostupni su građanima 24 sata.

Broj poziva i izlazaka na teren varira na dnevnom nivou, a kako kaže predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković, u ovoj opštini svakodnevno je dostupno 50 volontera.

Do sada smo imali preko 100 izlazaka na teren i oko 200 poziva, a svi kojima je pomoć neophodna neka se jave kontakt centru. Pozivam i roditelje studenata koji se nalaze van Bele Palanke, a nemaju prevoz do kuće, da se jave kako bi lokalna samouprava organizovala prevoz - rekao je Miljković.

Svi Belopalančani kojima je pomoć neophodna, mogu se javiti na telefon 018/855111. crveni krst Pomoć i korisnicima Narodne kuhine; foto: Crveni krst

U Babušnici je pomoć za starije građane organizovana preko Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, a kako kažu, trenutno je angažovano 24 volontera.

Dostavljamo i obroke korisnicima Narodne kuhinje starijim od 65 godina bez bližih srodnika, ali i svim građanima koji se jave - kažu u Crvenom krstu.

Volonteri su uniformisani i sa legitimacijama kako bi se izbegle zloupotrebe, a do sada su izvršili preko 60 naloga.

Pored broja 010/385888, uvedena je i linija 010/384940, a obe linije dostupne su građanima za informacije i traženje pomoći 24 sata.

Dimitrovgrađani se za pomoć mogu javiti Opštinskoj službi za podršku i pomoć u kući na telefon 010/361108 koji je dostupan od 8 do 16 sati, kao i na telefon 063/8806288 od 08 do 20 sati.

Kako kažu u Službi, angažovano je 24 volontera, a do sada su imali preko 100 izlazaka na teren.

Kol-centar u Pirotu počeo je da radi od 18. marta, a do sada je imao skoro 600 poziva. Gradski Štab za vanredne situacije raspolaže sa 170 volontera, a u pripravnosti je njih 40.

Dnevno je angažovano desetak. Ostali su dobili instrukcije da sagledaju situaciju u svom naselju i da sami stupe u kontakt sa komšijama. Napominjemo da svi volonteri imaju službene legitimacije i upozoravamo sugrađane da nepoznatim osobama ne daju novac za navodno snabdevanje - kažu u Štabu.

Pomoć je do sada dobilo 220 staračkih domaćinstava u gradu i 70 u selima, a telefoni pirotskog kol-centra na koji mogu da se jave građani su 010/305567 i 010/305577 i građani se mogu javiti svakog dana od 8 do 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: