Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 2. 4. 2020.

| Servisne informacije

U Pirotu organizovana dostava lekova za meštane sela

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Planinsko selo u centru borbe protiv MHE
Lekovi na kućnu adrese u selima; foto: Lj. F.

Posebna terenska služba koja će snabdevati lekovima meštane pirotskih sela, počinje da radi od danas, a građani će putem telefona prijavljivati koji su im lekovi potrebni i, ukoliko se neki od lekova plaćaju, po isporuci ih plaćati.

U rad terenske službe koju je oformio Štab za vanredne situacije uključeni su članovi Radio-kluba Pirot i Apotekarska ustanova, a šef službe je Bojan Božić, predsednik pirotskih radio-amatera.

Kako kažu u Štabu, dostavljaće se lekovi za redovne hronične terapije kao i lekovi za akutna stanja, a prijavljivanje za dostavu lekova moguće je na telefon 060/0570608.

Potrebno je da pacijent pripremi lićni broj osiguranika koji se nalazi na prednjoj strani zdravstvene knjižice ispod godine rođenja, broj zdravstvene knjižice koji se nalazi na poleđini knjižice ispod bar koda, adresu, broj telefona i spisak lekova - kažu u Štabu.

Meštani pirotskih sela će, ukoliko se lekovi plaćaju, novac dati terenskoj službi kada im se isporuče lekovi, a ako isporuka dan za dan ne bude mogla biti organizovana, pacijenti svoje potrebe treba da iskažu nekoliko dana ranije.

Dolazak u selo, dodaju u Štabu, terenska služba će koristiti i da pribavi informacije o aktuelnim problemima meštana koji do sada nisu evidentirani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: