Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:33, 12. 5. 2020.

| Servisne informacije

U Srbiji još 67 obolelih od korone, u Leskovcu više pacijenta u bolnici nego u Nišu

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
opsta bolnica leskovac
Više od trećine novoobolelih iz Leskovca, foto: B. Antić

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, još 67 osoba u Srbiji pozitivno je na virus korona, te je ukupan broj obolelih u Srbiji od početka epidemije 10.243. Najveći porast novoobolelih u poslednja 24 sata beleži se u Leskovcu - 24, a u kovid bolnici u ovom gradu leči se 125 pacijenta. U Kliničkom centru u Nišu hospitalizovano je 106 pacijenta, 7 manje nego juče.

Od 5.700 novotestiranih u Srbiji, 67 je pozitivno na kovid, saopštavaju iz Ministarstva zdravlja, a više od trećine je u Leskovcu - 24.

Ukupno je u ovom gradu na jugu Srbije od početka epidemije obolelo 332 ljudi, a u Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, leči se 125 pacijenata, 5 više nego juče.

Danas smo imali 10 prijema, 5 otpusta, a nijedan naš pacijent nije poslat za niški Klinički centar. Nismo imali smrtnih slučajeva u prethodna 24 sata, a rezultati su stigli za 120 pacijenta - 8 je bilo negativno i 112 pozitivno na kovid. Svi pacijenti imaju lakšu kliničku sliku - kažu u leskovačkoj Bolnici.

Za razliku od Leskovca gde se broj hospitalizovanih povećao, 7 manje ih je u Kliničkom centru u Nišu, ukupno 106 pacijenata. U teškom stanju je njih 6 koji su priključeni na respiratore.

U starom delu Kliničkog centra leči se 104 pacijenta i u novoj zgradi 2. Od ukupnog broja hospitalizovanih, 6 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor - kažu u Kliničkom.

U Srbiji je na respiratorima ukupno 23 ljudi, a u poslednja 24 sata preminule su još 2 osobe, od početka epidemije ukupno 220.

Do sada je u Srbiji izlečeno 3.600 građana, a od izbijanja pandemije testirano je ukupno 151.304 građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    05:37 // 13. 5. 2020.

    Glavni krivac za Leskovac je YURA !!!

  • Mala

    20:49 // 12. 5. 2020.

    Pa da, kad se u nekim trgovinama prodaju zaštitne maske po korpama, baš kao što i Kinezi prodaju veš.

  • Zavejani grad

    19:51 // 12. 5. 2020.

    Cekaj bre 112 pozitivno a prijavljeno u Srbiji 60 I kusur za 24 sata.Nadam se da je greska u tekstu...mada me ne bi ni cudilo I da nije...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: