Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 30. 4. 2020.

| Servisne informacije

U Vlasotincu do sada od korone izlečene 32 osobe

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
trg vlasotince
Čekaju se novi podaci o testiranim građanima, Ilustracija, foto: B. A.

Prema poslednjim informacijama Štaba za vanredne situacije u Vlasotincu, na teritoriji opštine 80 osoba obolelo je od virusa korona, a od početka epidemije u ovom kraju, izlečeno je njih 32. Među onima koji su izlečeni su i predsednik Opštine Zoran Todorović i jedan član Opštinskog veća i oni su poslati u kućnu izolaciju. Do sada su od posledica izazvanih virusom korona u Vlasotincu preminule 2 osobe.

Nadležni u Vlasotincu su , nakon naglog porasta obolelih, od republičkog Kriznog štaba tražili formiranje posebnog za ovu opštinu, ali je njihov predlog odbijen. Ipak, današnjem sastanku prisustvovao je i epidemiolog iz Leskovca kako bi se analizirala situacija u ovom kraju.

Najveće žarište je i dalje preduzeće "Maša impeks" u kome je 8 radnika zaraženo, a kako kažu u Štabu, za 40 osoba koje rade u ovom pogonu čekaju se rezultati testiranja.

Među onima koji su sa otišli na kućnu rehabilitaciju je i komandant štaba i predsednik Opštine Zoran Todorović koji je juče izašao iz bolnice, kao i jedan član Opštinskog veća. Rezultati se čekaju za 40 radnika preduzeća "Maša impeks" koje je testirao Zavod za javno zdravlje Leskovac i za 33 pacijenta koja su testirana u ambulanti Doma zdravlja - kažu u Štabu.

Manje je pacijenata u kovid ambulanti vlasotinačkog Doma zdravlja nego prethodnih dana, dodaju, a juče se sa simptomima sličnim koroni javilo 36 osoba.

Lekari i ovde konstatuju da je klinička slika sada slabija u odnosu na onu koju su imali pacijenti koji su se javljali na početku epidemije - kažu nadležni.

Članovi ruske specijalne jedinice ABHO i danas će dezinfikovati prostorije Doma zdravlja, dok će Vodovod nastaviti sa dezinfekcijom ulica i javnih površina.

Podsetimo, Vlasotinčani su zbog porasta broja obolelih zabrinuti, ali epidemiolozi ocenjuju da je situacija pod kontrolom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko

    13:23 // 1. 5. 2020.

    Gde ste sad policajci da vas vidimo na delu ajde sad krenite prema Svodju pa okolna sela da vidite sta se radi.Peku se prasici jagnjici a vas kad treba nigde nema..Radite malo nemoj da se siri virus I dalje sprecavajte sirenje virusa.Pokrenite se malo.

  • Djole

    21:32 // 30. 4. 2020.

    Sad treba policija da ode po sela za 1 Maj na okupu po 20 coveka.U svodju su prekjuce bili pored reke oko 20 coveka do zore lumpovalo se pilo gde su tad policajci bili sta rade gore je katastrofa.Niko nema kad treba da budu I gde treba da budu.Treba malo da rade a ne samo da se vozikaju kolima sramota.Naso Vlasotince nema pojma sta se sve radi po selima.

  • ђура

    14:50 // 30. 4. 2020.

    Како су их излечили а не зна се узрок болести .?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: